Elektronisk «havnelos»

De fleste bilmodeller har det. Når bilen nærmer seg noe, piper det og blinker i alarmer. Nå lanseres et avansert system for båt og Båtmagasinet fikk det presentert på Düsseldorfmessen. Raymarine står bakSeaSense, men mye styres av FLIR-teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Raymarine kjøpte seg inn i FLIR for å få tilgang til deres elektroniske kamerateknologi. Det er den kamerateknologien sammen med GPS som er basen i systemet. I tillegg kompenserer SeaSense for vind og strøm som alt i alt skal trygge deg og båten en enkel tillegging ved kai, til en bergvegg og langsetter eller innimellom andre båter.

Systemet danner en sone med «elektroniske fendere rundt båten. Dataene hentes inn via 3D kameraer, som sender inntrykkene til en sentral bearbeidingsmodul, som igjen sender signalene til DockSense-appen på Raymarines Axiom navigasjonsskjermer.

Bare starten?

Med behov for kameraer forut, akterut og til sidene, er det å anta at DockSense-systemet ikke blir blant det rimeligste utstyret du kan investere i. Vi vil derfor tro at noen med dagens teknologi kommer med varianter av systemet til lavere priser, - kanskje basert på følere som vi kjenner fra bilindustrien. 

Demovideo her: https://www.youtube.com/watch?v=m8qeFtA1n3Q