FEST: Aud Hogstad og Gunnar Gustafsson koste seg i den nye sjekta, og tillot litt champagnesøl . F.v. Arne Marcussen Hübertz, Christophe Pinck, Simen Omang, Eric Amundsen og Trine Jensen. Foto: Øystein K. Darbo, Tvedestrandsposten.

Feiret byggenummer én

4915 AS er nye eiere på Sandøy Båtbyggeri. Nå har de bygget sin første båt. Lørdag var det stabelavløpning og byggenummer én ble feiret med champagne, god mat og jazzmusikk.

Publisert Sist oppdatert

Det var ekteparet Aud Hogstad og Gunnar Gustafson fra Tromøya som bestilte den 22 fots store tresjekta i fjor.  Og det ferdige resultat var de veldig godt fornøyd med. I følge Tvedestrandsposten koste de seg umiddelbart ombord i den speilblanke, lekre tresjekta sjekta da den kom på vannet.

Steinar Lund still going

Selv om de nye eierne stolt kan konstatere at byggenummer én er sjøsatt, var det byggenummer 130 for Steinar Lund. Den tidligere eieren har bidratt i byggeprosessen. Han benyttet anledningen til å uttrykke glede over at båtbyggeriet har fått nye eiere som vil bringe tradisjonen videre. Den aller første båten ble sjøsatt 17. mai i 1977. Lund drev verftet sammen med Olaf Kristoffersen, men da han trakk seg tilbake drev Lund virksomheten alene frem til yngre krefter meldte seg til innsats i fjor.

Offisiell åpning

Båtbygger Eric Amundsen er en av de fem eierne som står bak 4915. De andre jobber også med treprodukter, og Trine Jensen, som er møbelsnekker, har vært med på å bygge innredningen i den nye sjekta, skriver Tvedestrandsposten.

Men det var ikke bare byggenummer én som ble feiret. Festen lørdag var også den offisielle åpningsfesten for «det nye» båtbyggeriet. Det samlet mange mennesker som gleder seg over at de viktige tradisjonene bringes videre.