STRUKKET: Dette er Ryds F588 WA - en av tre 19-fots modeller basert på konseptet fra F528.

Tre nye fra Ryds

I dag vises for første gang den nye Ryds F588 når dørene åpnes på båtmessen i Gøteborg. Vi kaller den for modulbasert storesøster med trefotssyke.

Publisert Sist oppdatert

RYDS F588 er en tilnærmet nøyaktig kopi av fjorårets overraskelse, Ryds F528, dersom man ser bort fra at nyheten har fått 3 fots ekstra lengde (fra 16 til 19 fot). Den økte lengden innebærer selvsagt mer plass, større motor, og høyere pris.

LES OGSÅ: Alle våre artikler om Ryds

I likhet med 528-modellene kommer det også denne gang tre modeller bygget på samme skrog; Duo, WA og Sport. Men det er bare Sport og WA som er klare til Gøteborg-messa.  Sport er skjærgårdsjeepen, WA er walkaround-modellen med sentrert styrekonsoll, og DUO er en blanding av skjærgårdsjeep og bowrider med to konsoller og heldekkende vindskjerm som skiller salongen fra sittebrønnen forut. Felles for alle båtene er at de utrustes med motorer fra 75 til 150 hk. Største motor gir i følge Ryds en toppfart på friske 44 knop.  588 Sport er rimeligste modell, og skal koste fra 239 000 kroner i Sverige.

SPORT: Ryds 588 Sport er skjærgårdsjeepen av de tre nye Rydsene.

Produksjonskostnadene er kuttet med 35 prosent gjennom å lage vakuminjiserte skrog som så påmonteres ulike styrekonsollmoduler.

RIMELIG: Dobbeltskroget lages i to former, som så limes sammen. Nøyaktigheten er så god at sliping og sparkling i etterkant ikke er nødvendig. På denne måten sparer Ryds store penger i personalutgifter.

I fjor gikk Nimbus-konsernet konkurs, og tok med seg Ryds i dragsuget. Men kort tid etter ble det svenske merket kjøpt opp av en tidligere direktør, samt tre av de ansatte ved fabrikken. Nå satses det for fullt, med de overnevnte produksjonsmetodene, som kutter kostnadene betraktelig.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Sverige

Lengde (meter): 6.25

Bredde (meter): 2.34

Lengde (fot): 19.00

Vekt (kg): 710

Max. antall personer: 6

Motoreffekt fra (hk): 75.00

Motoreffekt til (hk): 150.00

Opplysninger: www.dockside.no

STRUKKET: Dette er Ryds F588 WA - en av tre 19-fots modeller basert på konseptet fra F528.
SPORT: Sport-modellen er den rimeligste av de tre nye modellene.