Pensjonistpar på snekketur

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.

Paris er nådd

Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.

Publisert Sist oppdatert

Du trenger hverken yacht eller båt i millionklassen for å dra på kanalferie i Europa. Det holder lenge med ei snekke á la Polar 770. Nå har Anne-Mette (73) og Roy (74) ankommet Paris i god stil.

Alle ferier siden 2017

Som Båtmagasinet skrev i reportasjen i fjor, har paret brukt flere av de siste feriene sine til å seile vannveien gjennom Europa i en tilårskommen 25 fots snekke. De har hatt store og små opplevelser gjennom europeiske land og alt har stort sett gått etter planen.

PENSJONISTTUR: Roy og Anne-Mette dro på pensjonisttur til Paris i snekke. FOTO: Privat.


Enken og enkemannen

Dette er solskinnshistorien om enken og enkemannen som fant hverandre for åtte år siden. Anne Mette Hansen Lie bor i Hobøl i Østfold, Roy Olsen på Tjøme. De har mange felles interesser, men det var Roys lidenskapelige forhold til snekka si som førte dem sammen ut på den store europaturen. Da Roy første gang ymtet om sin «Ones in a lifetime»-plan, var hun mer enn skeptisk. Hun liker båtlivet i skjærgården, men absolutt ikke rufsete sjø og bølger. Ole beroliget med at det skulle bli en loffetur.
Og det har det blitt, i mange etapper, etter at de sommeren 2017 la av gårde på sin fantastiske reise.

Sjarmøretappen

YPPERLIG TURBÅT: En Polar 770 har ført pensjonistparet problemfritt fra Tjøme til Paris. FOTO: Privat.

I sommer gjennomførte de «sjarmøretappen», fra de forlot opplagsplassen Peronnes, sør i Belgia, ca. 30 mil nord for Paris, for så å følge Canal du Nord helt inn til storbyen.

-Det har vært en reise i sakte film gjennom hele Europa, sier Roy Olsen. Akkurat nå er båten lagt i opplag i Meaux, noen mil øst for Paris. Det betyr at eventyret så langt i fra er over. Nå skal hjemturen planlegges, med nye utfordringer på nye vannveier nordover.

Unik opplevelse

-Veien blir til mens vi går, så vi får se hva det blir til, sier en fornøyd skipper. Det er slett ikke alle snekkeskippere i Norge som har stått til rors i egen båt med selveste Eiffeltårnet bare et steinkast unna.