En allsidig og veldisponert Askeladd

«Den nye generasjonen styrhusbåter fra Askeladden er svært godt disponert. Det er sørget for løsninger der plassen utnyttes på de riktige stedene. Det gjør båten til en glimrende weekendbåt med et allsidig brukspotensiale.» Dette er kort hva redaktør Atle Knutsen konkluderer med etter å ha testet nyskapningen.

Publisert Sist oppdatert

 

Hele testen av Askeladden P79 Weekend, kan du lese i Båtmagasinet nr. 2, 2019.

I en lett redigert pressemelding, skriver produsenten:

P79 Weekend får et helt nytt og moderne skrog med to tverrstepp, integrert motorbrakett og dyp V-Bunn – noe som gjør skroget svært komfortabelt, fjerner det meste av planingsterskel, reduserer behovet for motorkraft, øker toppfarten og forbedrer drivstofføkonomien.

Funksjonelt interiør

Vår tester, redaktør Atle Knutsen, ble imponert over plassutnyttelsen. Les testen i Båtmagasinet nr. 2, 2019.

Et overordnet mål for P79 Weekend var å gjøre båten funksjonell og behagelig for dagsturer og overnattinger. Mye omtanke er lagt ned i komforten for fører og passasjerer. 

    Her skal alle passasjerene ha det komfortabelt, med god oversikt. Under tak kan du både tilberede et enkelt måltid og nyte et ordentlig oversiktlig og ergonomisk riktig utformet førermiljø.

    For uvanlighetens skyld, er rommene forut stengt fra salongen i styrhuset med en funksjonell skyvedør. Båten har en stor ordentlig dobbeltkøye i lugaren forut og en ekstra stikkøye. Lugarene er lyse og trivelige med lysinnslipp fra skrogvindu. Det lukkede toalettrommet har tilstrekkelig med plass og bruksvennlig ergonomi. 

Uteplassen akterut.

Ute finner du et moderne akterdekk med en sosial og fleksibel sittegruppe, integrert bord- og solsengløsning, vipperygg for å lage solplass mot på badeplattformen, en enkel passasje ut til den store badeplattform der du enkelt beveger deg fra borde til borde.

Akterut er det en integrert «kalesjegarasje» som gjør det mulig å parkere kalesjen ute av syne.

Tekniske data:

Designkategori: C

Lengde: 7,85 m

Bredde: 2,80 m

Vekt uten motor: Ca. 2.500 kg

Drivstoff: 230 liter

Ferskvann: 100 liter

Varmtvann: 20 liter (opsjon)

Septiktank: 40 liter
Personer: Max. 8

Motor: Outboard 250 - 300 HK

Fartspotensial; Ca. 41 knop med 250 HK

Forbruk Marsjfart 20 – 30 knop Ca. 1,5 – 1,7 L/NM

Opplysninger:

www.askeladden.no