Nyttårsflaks uten like

Her blir Nathan Rogers tatt ombord i RNLI-skøyta etter å ha bli slept "hjem" etter egen båt i 4,3 nautiske mil i iskalt vann i en time

Slept hjem etter egen førerløs båt

Ferdig med dagens fiske satte Nathan Rogers kurs på autopiloten mot hjemmehavna, tok av redningsvesten og skulle flytte kraftblokka da en sjø sendte ham overbord. Han ble slept etter båten de drøye 4,3 nautiske milene til hjemmehavna og overlevde.

Publisert Sist oppdatert

En rekke tilfeldigheter gjorde at Rogers kunne feire overgangen til 2019 i live, hevder nettsidene til «The Telegraph» og vi tar den med her som en fantastisk historie og nok et eksempel på hvor lite som skiller mellom liv og katastrofe på sjøen, og ikke minst at alt ble gjort riktig etter at en 11-åring så båten til Rogers dunke inn i piren ved hjemmehavna og meldte fra at det lå en person i vannet. Dette skjedde på den vestlige delen av Cornwallkysten.

Klamret seg til hydraulikkrør

Da Rogers falt i vannet med båten i gear, klarte han utrolig nok å gripe fatt i et hydraulikkrør og ble slept etter båten sin. Når alarmen gikk på land ble både Kystvakt og RNLI ble varslet. Sistnevnte hadde allerede et slep i nærheten. I mellomtiden hadde en kompisfisker kommet til og fikk tjoret Rogers fast til sin egen båt.

«Riktig» innstilt autopilot    

Da redningsskøyta fra RNLI kom til, ble Rogers tatt ombord i forkommen tilstand og led av alvorlig nedkjøling etter det en-time lange slepet etter en båt der autopiloten til alt hell var programmert mot hjemmehavna. Hvis ikke, hadde han antakeloig aldri blitt reddet.

    Redningsmannskapene sa etterpå at de aldri hadde vært ute for noe liknende. - At han i det hele tatt var i stand til å snakke etter å ha blitt slept i det kalde vinterhavet i en time var et under, og aldri har vi hørt om noen som har blitt slept hjem etter egen båt, sa RNLI-mannskapene etterpå.

Saken i «The Telegraph» med video og flere bilder kan du se her:

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/12/28/fisherman-clings-boat-autopilot-five-miles-falling-overboard/