NYE EIERE: Konkursrammede Nord West og Najad ble solgt til svenske Gillholms Marina. Nå er det anerkjente båtmerket solgt videre til Storebro-eieren.

Nord West har fått nye eiere

Nord West gikk på en kjempekonkurs i februar i fjor. Nå er nye eiere på plass.

Publisert Sist oppdatert

Det er eieren av Storebro-båtene, Roger von Haugwitz, som nå tar over Nord West og Lyse Plast, leverandøren av plast til Nord West, skriver svenske Båtliv.

Von Haugwitz var også mannen som kjøpte Storebro-merket fra Nimbus-eieren R12. Dermed har 42-åringen sikret seg begge de to anerkjente båtmerkene. Både Storebro, og ikke minst Nord West er kjent for sin høye kvalitet og solide konstruksjon.

God løsning

- Om det skal være mulig å bygge Nord West-båter i Sverige i fremtiden så er nok dette den eneste tenkelige løsningen. Jeg har vridd og vendt på dette, og selskapet har til og med vært på vei utenlands, uten at vi kom til en fullgod løsning, sier Rune Gillholm, en av konkursboets eiere.  

Gillholm, som driver Gillholms Marina kjøpte konkursboet i juli i fjor, men velger nå altså å selge det videre uten å ha gjenopptatt driften, som var den opprinnelige planen. Den gang var den tidligere Nord West-eieren Benny Martinson en av budgiverne. Han fikk ikke tilslaget da konkursboet ble solgt av bostyrer Fredrik Tengström. Benny Martinson driver nå båthandelen Benny og Jessica AB.

 

 

Roger von Haugwitz har kjøpt Nord West-merket, og vil gjenoppta byggingen.