De største av de 1700 båtene på messen i Düsseldorf er samlet i en hall.
De største av de 1700 båtene på messen i Düsseldorf er samlet i en hall.

1700 båter på gigantmesse i Düsseldorf

I dag åpnet en av verdens største innendørs båtmesse. I det enorme messesenteret i Düsseldorf er 1700 båter fra alle verdens hjørner samlet i 17 store haller.

Publisert Sist oppdatert

Princess er på plass med båtmessens sørste yacht, en 30 meter lang doning. Av de noe mer folkelige nyhetene kan vi trekke frem finske Yamarin som for første gang viser frem sin 81 DC som er designet av norske Bård Eker og hans team, mens svenske Petestep står for det meget spesielle skroget, et skrog uten steglister men det Peterstep kaller deflektorer som er vinklet som fiskeben, en teknologi som er patentert og skal gi skroget bedre løft, mykere gange og bedre drivstofføkonomi.

Norske båter nominert

Tilsammen 50 motorbåtnyheter er på plass i Düsseldorf. Fra Norge stiller Windy og Draco med sine flaggmodeller. Draco 22 skal for første gang vises for det europeiske publikum, men båten ble første gang vist på ”Sjøen for alle” på Lillestrøm i fjor. Windys 46 Chinook er blant de nominerte til prisen Powerboat of the year som skal avgjøres i morgen. Båten er basert på den "gamle" 44 Chinook. På plass er også Marex med sin 375 som også er blant de nominerte. Den norske designeren Espen Thorup er nominert for sin finske Bella 600 BR.

Behersket optimisme

Bransjefolk Båtmagasinet har snakket med i Tyskland gir uttrykk for en behersket optimisme i markedet, selv om noen skyer på verdenshimmelen er mørkere enn før, og her er ikke Norge noe unntak med lav oljepris og dårlig kronekurs. Men renta er lav og kjøpekraften fortsatt stor. Fjoråret var positivt og mange fikk etterlengtet påfyll i ordrebøkene. Flere av de store produsentene sier at mange båter er i bestilling og noen kan ikke levere før 2017-sesongen.
Her er glimt fra dagens tur gjennom messehallene i Düsseldorf.

Powered by Labrador CMS