Marit Strømøy, slik vi kjenner henne best. Som Formel 1-fører. Men Strømøy er også en meget dyktig musiker.

Er Marit Strømøy årets forbilde?

Marit Strømøy er nominert til prisen "Årets Forbilde" av Norges Motorsportforbund.

Publisert Sist oppdatert

Prisen skal deles ut på den forbundets årlige galla 10. November.

- Det er en ære å bli nominert i denne kategorien, sier Marit.

Sandefjordsjenta kan se tilbake på en lang karriere som racerbåtfører etter at hun startet som 12-åring. Siden den gang har Marit konkurrert i mange klasser som en av veldig få kvinnelige utøvere i sporten. Med tre EM-titler, verdensrekord og to nordiske titler  samt den uvanlige kombinasjonen av å ha kjørt både rundbaneklassen Formel 1 og offshore Class 1, er hun en pioneer i motorsporten.

Les også: Marit viser gutta ryggen

Siden 2007 har hun konkurrert i båtsportens mest krevende klasse, Formel 1 og gjør det fortsatt. Andelen av kvinner i båtsporten har økt kraftig de siste årene og i rekrutteringsklassen GT15 er nesten halvparten av konkurrentene jenter.

- I mine 23 år som racerbåtfører har jeg bevist at kvinner kan og vil og jeg synes det er utrolig morsomt at blir flere av oss, sier Marit.

Les: Alle våre artikler om Marit Strømøy

I den foregående sesongen har Strømøy Racing satset med et eget Juniorteam i klassen rekrutteringsklassen GT15 og neste år utvider teamet med båt også i Formel 4.

- Det er gledelig at sporten vokser og jeg ser på denne nominasjonen som en belønning for all min tid som "kjerringa mot strømmen", sier Marit.