SPORTLING: Linges klassiske Draco Sportling er tilbake.

Nytt liv til Linges klassiker

Stormer Marine har tatt J.H.Linge-båten Sportling til et nytt og modern nivå. Årets nyhet er 610 ST som er en videreutvikling av Linges 20-fots Draco med samme navn.

Publisert Sist oppdatert

Prototypen Sportling DCDC ble utstilt på Båter i Sjøen for et par år siden. I år kom 619 ST.  Stormer har beholdt mye fra prototypen, med blant annet kombinert motorbrakett og badeplattform, men mye er også forandret som at sovekabinen nå er åpnet, og båten har fått en ny høy "offshore" vindskjerm med et nytt kalesjesystem. Båten er klar for produksjon og vil bli vist på Båter i Sjøen i september.

Sosial plass under tak.


Skroget er utformet med tanke på farts- og sjøegenskaper, uten at innredning eller andre elementer har fått være med på å bestemme formen. Første prioritering har vært et komfortabelt og sikkert skrog, som skal gi gode egenskaper også i urolig sjø og relativt høye bølger. Disse momentene har resultert i en skrogkonstruksjon med et slankt og hypermoderne skrog med dyp V-bunn på 24 grader og kraftige steglister for godt grep i sjøen.

Båten har en høy vindskjerm som gir god beskyttelse for vær og vind. Skjermen strekker seg helt til aktertoften og gir maksimal beskyttelse. Kalesje-toppen har glidelås/takluke utformet slik at en under bruk kan velge hvor stor del av taket som skal være åpent. Båten har 2 soveplasser med fast køye, som benyttes uten at en trenger utfyllingsplater eller ekstra deler før bruk.