STOR FLYBRIDGE: Semi-custom-konseptet innbærer at kunden delvis kan velge løsninger selv, som innredning på den store flybridgen.
STOR FLYBRIDGE: Semi-custom-konseptet innbærer at kunden delvis kan velge løsninger selv, som innredning på den store flybridgen.

Femten meter og tre motorer

Nord Star, som i likhet med Sargo (Minor) og Targa, produserer de sær-finske walkaround-båtene med styrhus, planlegger å lansere en 47-foter med inntil tre IPS-installasjoner denne sommeren. Nord Star 47 SCY (semi custom yacht) er en storsatsning av sjeldent format fra en finsk båtprodusent.

Publisert Sist oppdatert

Det er foreløpig ikke sluppet mange detaljer rundt prosjektet, men ifølge Linex-Boat Oy som produserer Nord Star-båtene, er den kommende stor-nyheten basert på samme konsept som de øvrige båtene i Nord Star-familien. Også NS47 SCY vil ha walkaround-dekk med senterplassert styrhus. På nedre dekk vil båten ha tre lugarer, hvorav hovedlugaren gjør beslag på ca 12 kvadratmeter midt i båten. Gjestelugaren vil bli å finne forut, mens akterlugaren vil kunne disponeres og innredes etter kundens behov.

TOLV KVADRAT: Hovedlugaren midtskips vil bli på hele 12 m2 i NS47 SCY.

Bysse mot dekk

På øvre dekk vil båten få bysse lengst akter, som i kombinasjon med skyvedører i glass gjør det mulig å åpne hele salongen mot akterdekket. Byssebenken vil da fungere som en (bar)disk slik at gjestene kan serveres mat og forfriskninger også ute på dekk.

TODELT: I styrhuset blir det stor salong og bysse, som kan åpnes mot akterdekk.

En ekstra bred sidedør på styrbord side i salongen skal gi ekstra lys og romfølelse. Av fasilitetene på dekk, trekker produsenten frem en planlagt stor sittegruppe på akterdekket og en solseng på fordekket som vesentlige komfortdetaljer. I tillegg vil båten, takket være sin totale lengde på ca 15 meter, få en stor og romslig flybridge der innredningen kan tilpasses den enkelte kundes behov.

Vanskelig marked

Med et hjemmemarked med mager etterspørsel etter store båter, og en tilsvarende situasjon i de vesentlige eksportmarkedene Norge og Sverige, er det en modig satsning som Nord Star nå gjør. Så vidt vi vet, er imidlertid utviklingen av den nye modellen basert på etterspørsel fra det russiske markedet.

Nord Star vil med denne satsningen også ha en båt i samme størrelse som konkurrenten Targa, som lanserte sin 47-foter Targa 44 i 2006.

I følge Linex-Boat Oy skal båten lanseres sommeren 2016.

FAKTA NORD STAR 47 SCY

Lengde: Ca 15 meter

Bredde: Ca 4,2 meter

Vekt: Ca 15.000 kg

Motoralternativer: Fra 800 til 1.200 hk på to eller tre drev, IPS eller strake aksler.

Mer informasjon: www.nordstar.fi

Norsk importør: www.nordstarbat.no

Powered by Labrador CMS