SISTE INNSPURT: Fortsatt noen timers arbeid med klargjøring før det er klart for storbåtmesse i Asker. Marex 375 er på plass.

Storbåtene tjuvstarter i Leangbukta

Onsdag åpner årets «Sjøen for alle» på Lillestrøm, men allerede i morgen er det tjuvstart på storbåtnyhetene i Norge. Da åpner Leangbukta Maritime Senter sin storbåtmesse i Asker - med 60 båter under tak.

Publisert Sist oppdatert

Flere båtforhandlere og importører, som holder til i Leangbukta i Asker, har slått seg sammen for å presentere alle årets storbåtnyheter på en ti dagers messe. Onsdag åpner årets «Sjøen for alle» på Lillestrøm, men allerede i morgen braker det løs i Asker.

GIRAMAR: Hos Giramar er det meste klart til storbåtmessen som åpner i morgen.

I samarbeid med "Sjøen for alle"

Denne helgen og kommende uke vil stå i båtens tegn i Norge. At sentrale importører og forhandlere har valgt å holde egen messe, er av praktiske grunner, sier Lars-Erik Solvang i Bavaria Motorbåt i Leangbukta Maritime senter. 
-Vi er de beste venner med utstillingen på Lillestrøm, men føler at vi på denne måten best kan følge opp den del av publikum som er interessert i de store båtene. Når et båtinteressert publikum likevel skal til Lillestrøm og den flotte båtutstillingen der, legger vi til rette for et besøk også hos oss i Asker, sier han, og legger til; det er gratis adgang. Storbåtene vises bare i Asker, ikke på Lillestrøm.

7500 kvm utstilling

60 båtnyheter skal presenteres i Asker. Importørene og forhandlerne som er samlet i Leangbuka Maritime senter disponerer 7500 kvm utstillingslokaler under tak. Blant de største båtene i Asker er Bavarias flaggskip Sport 450 Soft Top, den nye Marex 375 med 2X370 hk, Saga 415 og Clippers trawler på 46 fot. Selv om messen i Asker er definert som storbåtmesse, representerer flere av utstillerne også produsenter av dagsturbåter. Her vil du kunne se et bredt utvalg av modeller fra kjente markedsledere som Axopar, Bavaria, Beneteau, Draco, Dufour, Explorer, Marex, Nimbus, Nordkapp, Paragon, Quicksilver, Saga, SeaRay og Windy. I tillegg til båter, er også båtutstyr godt representert i Leangbukta.

SAGA: Saga 365 er på plass i Leangbukta.