TIL TOPPS: Finsk presse kåret finske Yamarin 81 DC til
TIL TOPPS: Finsk presse kåret finske Yamarin 81 DC til "Messens daycruiser" i Helsingfors.

Nordkapp Noblesse 605 til finalen – men hjemmeseier til Yamarin 81 DC

Kanskje ikke uventet var det Yamarin 81 DC som ble kåret til «messens daycruiser 2016» på båtmessen Vene Båt i Helsingfors. Den finske nyheten trakk det lengste ståret i konkurranse med Jeanneau Merry Fisher 795 Cruiser og norske Nordkapp Noblesse 605.

Publisert Sist oppdatert

Juryen la vekt på design, ideen bak konstruksjonen og plassutnyttelsen. Også funksjonalitet og ergonomi ble vurdert. Det var en fornøyd utviklingssjef Peter Krusberg og sjefen for kategori fritid i konsernet Konekeskos, Kari Rautanen, som mottok prisen.

"Utfordret oss selv"

-Vi utfordret oss selv til å fornye modellserien Yamarin DC, sier Kari Rautanen. Han sier modellserien med denne båten er bragt opp til et nytt teknologinivå, samtidig som det er utviklet et unikt design.

"Nordisk kompetanse"

-Vi samlet et kompetent nordisk kompetanseteam for å møte utfordringen, sier han. Norske Bård Ekers designteam står for design, mens svenske Petestep har utviklet et patentert skrog.

- Sammen har de skapt en innovativ båt som skiller seg ut i markedet, sier han og betrakter konseptet som revolusjonerende.

Finsk dominans

Juryen består av Max Johansson, Trafi, Juhani Pappila,VTT, magasinet Venemestaris sjefredaktør Jan Sjölund, magasinet Venes  sjef Ari Inkinen, magasinet Frisk Bris sjefredaktør Ralf Juslin og magasinet Kipparis redaktør Karel Kakko. Finsk dominans, med andre ord, men på norske «Sjøen for alle» er det norske medier som dominerer.
Konekesko har satset hardt på Yamarin och Yamarin Cross modellserien de senere årene ved å presentere minst tre nye modeller i året. Innenfor årets sesong  lanseres, foruten 81 DC, to Yamarin Cross aluminiumbåter, 46 SC og 54 BR.

 

HELT TIL MÅL: Nordkapp Noblesse 605 helt til finalen som "Årets daycruiser" i Helsingfors.
HELT TIL MÅL: Nordkapp Noblesse 605 helt til finalen som "Årets daycruiser" i Helsingfors.
I FINALEN: Også Jeanneau Merry Fisher 795 hevdet seg i Finland.
I FINALEN: Også Jeanneau Merry Fisher 795 hevdet seg i Finland.
Powered by Labrador CMS