FLIR ONE er dekselet som gjør telefonen om til et termisk kamera. iPhone-tilbehøret kommer i salg i løpet av våren.

FLIR One gjør mobilen om til nattkamera

For drøyt 2000 kroner får telefonen din øyner i mørket.

Publisert Sist oppdatert

Flir lanserer nå et råkult tilbehør til iPhone. Flir One, gjør telefonen om til et termisk kamera. Det innebærer at telefonen kan se varmeforskjeller, og gjør det mulig å se i mørket. Selve kameraenheten er utformet som et deksel som monteres bak på telefonen.

Rimelig

Termiske kameraer har tradisjonelt sett vært meget kostbare, med prislapper fra 50 000 kroner og oppover. Utstyret har dermed vært forbeholdt redningsskøyter og større farkoster. Nå kommer altså kameraspesialisten FLIR med en langt rimeligere variant. 350 dollar, eller snaut 2100 kroner, skal iPhone-tilbehøret koste. Foreløpig finnes nattkameraet, som bruken sammen med en dedikert app, til iPhone 5 og 5s. Det vil også komme en versjon tilpasset Android-telefoner.

Temperaturmåler
Appen som må lastes ned for at kameraet skal fungere viser i tillegg til bilde også en egen skala fra 0 til 100 grader, som viser hvilken temperatur objektet som filmes holder. Bilder og video som vises i appen kan enkelt lagres og deles.

Se video:

Flir oppgir at One skal ha inntil to timers batterikapasitet. Deretter må det lades via en USB-port. Kameraet kan brukes til å se mennesker som ligger i vannet. Kameraet vil også fungere bra i båt for å finne belastninger på strømnettet, eller til å detektere varmetap fra styrhuset.

Et termografisk kamera eller infrarødt kamera er en enhet som danner bilder ved å bruke infrarød stråling, på samme måte som et vanlig kamera danner bilde ved å bruke synlig lys. I motsetning til vanlige kamera som bruker området 450–750 nanometer, bruker termografiske kamera i bølgelengder så lange som formatnum:14 000 nm (14 µm). (kilde: wikipedia)