FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer.

Hurum Trebåtfestival ble en folkefest

Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.

Publisert Sist oppdatert
TETT I TETT: 90 flotte trebåter ligger til kai i Sætre i disse dagene. Foto: Sølvi Paulsen.

At Akers ordfører holder tale er ikke det minste rart. Snart er Røyen og Hurum innlemmet i den nye storkommunen Asker. Og da kan kommunen med så lang kystlinje - og ikke minst fantastisk kystkultur - skilte både med Trebåtfestival, Maud og det flotte Oslofjordmuseet.

90 vakre trebåter

Trebåter i alle størrelser har ankommet Sætre de siste par dagene. I alt 90 båter er påmeldt. Allerede på dagen i dag ble det arrangert regatta for klassiske seilbåter. I kveld er det både konsert og gratis fiskesuppe til båteiere og mannskap. I morgen fortsetter det med krabbefiskekonkurranse, flere regattaer og tur med motorbåter i Oslofjorden, en morsom reise på tre nautiske mil rundt Rauholmene med innlagt quiz med både teoretiske spørsmål og praktiske øvelser. På kvelden blir det gratis rekemiddag for båteiere og mannskap.

FESTIVAL: De første båtene ankom i regn og trist vær, men nu ser alt så meget bedre ut. FOTO: SØLVI PAULSEN.

Hele Hurum på beina

Hele Hurum og alle butikkene i Sætre har rustet seg til vårens vakreste eventyr. Blant annet har den relativt nye hobbybutikken Hobbyhønene i lang tid laget mange flotte og kreative produkter beregnet til båtfolket. Mye flott håndarbeid. De venter storinnrykk disse dagene. 

Flere bilder i bildekarusellen

 

Hobbyhønene på Sætre.
ORDFØRER: Askers ordfører Lene Conradi sto for åpningstalen lørdag kveld. Foto: Sølvi Paulsen
REKEFEST: Så ble det rekefest for skippere og mannskap. Foto: Sølvi Paulsen.
KVELDSKONSERT: Roar Engelberg spilte panfløyte. Foto: Sølvi Paulsen.
Trebåtfestival betyr hygge og kos til langt på natt.