DETTE HAR VI VENTET PÅ: Endelig kan hobbyfiskere langs kysten i hele landet starte jakten på hummeren. Illustrasjonsfoto: Björn Larsson Rosvall, NTB/ Scanpix.

Hummerfisket er i gang

Ventetiden er over. 1. oktober er dagen så mange hobbyfiskere har ventet på. Nå er det lov til å gå etter den ettertraktede hummeren.

Publisert Sist oppdatert

Hummerfiske er høstens store eventyr. Hobbyfiskere over hele landet har gjort lange og gode forberedelser til årets fangst. Men tradisjon tro er det noen som ikke har klart å styre seg. Allerede tidlig i uken meldte kystvakt og politiet at det er gjort beslag av et stort antall teiner og ruser i både Agder og Rogaland.

I Lillesand ble det gjort 29 beslag på 18 forskjellige steder.

-Det regner vi som et ganske stort beslag. I Tvedestrand og Arendal ble det gjort ni beslag, sier politioverbetjent og miljøkoordinator Torvild Selås i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

På kyststrekningen fra svenskegrensen til og med Sogn og Fjordane er det tillatt å fange hummer fra 1. oktober kl. 08.00 til og med 30. november. For resten av landet er fisketiden fra 1. oktober klokken 08.00 til og med 31. desember.

Men fiskerne må huske på at det er helge-begrensinger i fisket i flere områder i Sør-Norge. Nye fredningsområder fra i år er Bolærne, Sandø, Stauper og i Hardanger, opplyser Fiskeridirektoratet. Det betyr at den edle skapningen skal få være i fred hver søndag.
Kystvakta og politiet vil patruljere og se til at lover og regler blir fulgt. Ikke bare at det ikke foregår fangst på søndager, også at hummer med utvendig rogn er fredet hele året og at minstemålet er 25 centimeter.

HUSK PÅ: Hummeren må være minst 25 centimeter land, ikke ha utvendig rogn og kan mange steder heller ikke fanges på søndager. Illustrasjonsfoto: Adam Ihse, NTB/ Scanpix.