MICORE: Svenske Micore er tilbake i Norge - nå med Honda eller Tohasu på hekken.

Micore tilbake i Norge med Honda og Tohatsu på hekken

Den svenske båtprodusenten Micore vil tilbake på det norske markedet. Det er nå innledet et distribusjonssamarbeid, der Micore står for levering av båter og Kellox/Loxkel motorer fra Honda og Tohatsu.

Publisert Sist oppdatert

Kellox/Loxkel vil primært ta i bruk sitt veletablerte forhandlernett i Norge. Målet er å etablere 7-9 forhandlere i Sør-Norge før man eventuelt setter kursen nordover. Det nye samarbeidet innebærer også felles deltakelse på nasjonale messer som Sjøen for alle påLillestrøm og Båter i sjøen på Aker Brygge.

Ny fabrikk

Micore har tidligere hatt distribusjon i Norge i mange år, men på grunn av kapasitetsproblemer i produksjonen har båtprodusenten i de senere år valgt å fokusere på hjemmemarkedet Sverige. Nå står en helt ny fabrikk klar i Lidköping, og det nye samarbeidet starter opp i Norge fra og med 2019. Den første visningen av Micore-båter med Honda på hekken vil være på SFA Lillestrøm 2019.

De første Micore-modellene forlot fabrikken i 1986. I dag har båtprodusenten over 20 ansatte og omsetter for over 40 millioner svenske kroner.

Sammen i Sverige

Honda og Micore har et mangeårig og vellykket samarbeid – med båter fra Micore og motor fra Honda – i Sverige. Nå håper Finn Høge, salgssjef hos Kellox og Honda Marine Norge, å oppnå noe tilsvarende i Norge.

SPENNENDE: Salgssjef Finn Høge i Kellox ser frem til spennende samarbeid med svenske Micore.


– Dette er en spennende produsent som lager åpne, flotte kvalitetsbåter i størrelsene fra 4.60 til 6.30 meter, sier Høge. Micore bruker et av markedets kraftigste glassfiberstøp og modellene bygges på med 16 graders V-bunn. Dette gjør at de oppfører seg mykt i sjøen og er er stabile og trygge, Finn Høge.