Blir Sørlandets Båtmesse arrangert i Tvedestrand neste gang?

Flere vil ha båtmesse

Krefter i både Tvedestrand og Grimstad ivrer for å få overta Sørlandets Båtmesse.

Publisert Sist oppdatert

Etter at idrettslaget Trauma ikke klarte å stable et messestyre på bena og sa at det antagelig var siste gang de arrangerte Sørlandets Båtmesse i Pollen i fjor, har krefter i nabobyene Tvedestrand og Grimstad ivret for å få båtmessen til sin by.

Redaktør Marianne Drivdal i Tvedestrandsposten skriver i sin leder: "Tvedestrandsposten er av den oppfatning at Sørlandet bør ha sin egen båtmesse, og mener at beslutningen til IF Trauma gir Tvedestrand en gylden sjanse som byen ikke bør la gå fra seg. Hvorfor ikke flytte messa hit?"

Daglig leder ved Grimstad Bådsenter, Anders Topland, ønsker Sørlandets Båtmesse velkommen til Grimstad. Han sier til Agderposten: "– Dersom ingen tar tak i det så blir det ingen messe. Jeg tror det ville være lettere å få til båtmessen i Grimstad siden vi har et avgrenset område med gjestehavna midt i byen. Her slipper vi også å rigge til med flytebrygger, sier Topland."

Idrettslaget Trauma på Tromøya tjente ca 400.000 kroner på å arrangere messa i fjor. Det er gode penger å ta med seg for et idrettslag, men etter å ha arrangert messe i 32 år begynner nok det arbeidskrevende arrangementet å slite ekstra hardt på dugnadsånden. Det var vel derfor man ikke klarte å stable på bena et messestyre lenger.

Eller blir neste Sørlandets Båtmesse arrangert i Grimstad?