KANALFERD: Turistene har også i år funnet veien til Göta kanal. Spesielt har man merket veksten i antall som blir med en av de mange passasjerbåtene. FOTO: Bård Olsen

Opptur for Göta Kanal

Det ble en strålende sommersesong for Göta Kanal, en av Sveriges største attraksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Göta kanal er en drømmereise for båtfolk. Kanalen danner, sammen med Trollhätte kanal og Göta älv, en sammenhengende vannvei tvers gjennom Sverige. Kanalen som åpnet i 1832 har vist seg å være svært populær, også i 2013.

-Etter at vi har oppsummert årets sesong kan vi konkludere med en positiv utvikling av turismen både på og langs kanalen. Det er gledelig at hele attraksjonen totalt sett har en positiv utvikling, sier Anders Donlau, som er direktør i AB Göta kanalbolag.

Samlet har kanalen som attraksjon hatt en publikumsøkning på fire prosent.

De neste sesongene skal kanalbolaget satse på nyskapninger på land. De siste årene har fokus vært på å renovere gjestehavner med nye brygger og toalettfasiliteter. Dette har resultert i at størstedelen av gjestehavnene langs kanalen fremstår nye og innbydene for kanalens gjester. 

POPULÆR SLUSEFERD: Slusene i Borentsberg er blant de siste som fortsatt åpnes manuelt. Totalt må man gjennom 52 sluser for å komme gjennom kanalen. FOTO: Bård Olsen

Kortere reiser

Båtmagasinet har tidligere i år gjennomført en firedagers kanalreise. Og nettopp korte reiser er tendensen selskapet ser i år. Flere besøker kanalen, men reisene er kortere. Totalt er det registrert 62500 overnattingsdøgn i løpet av sesongen, som strekker seg fra mai til september.

Mer info: www.gotakanal.se