SE OG BLI SETT: Det er bare å velge hvor mange du vil ha og i hvilken farge...
SE OG BLI SETT: Det er bare å velge hvor mange du vil ha og i hvilken farge...

Kampen om å være størst og best….

”Nu går alt så meget bedre”, skal vi tro vår velinformerte mann på den internasjonale båtutstillingen Fort Lauderdale Boat Show, Reidar Kjelsrud.

Publisert Sist oppdatert

Ta en titt på bildegalleriet fra messen, så skjønner du at båtene ikke er mindre eller motorene færre på årets gigantmesse.

Verdenspremiere

Boston Whaler hadde verdensmpremiere på sin hittil største båt, Outrage 42, en aldeles nydelig båt med raffinerte detaljer, i følge Kjelsrud. Den utstilte båten hadde like gjerne fire stk. Mercury Verado på hver 300 hestekrefter på den struttende hekken. Og når den i tillegg var utstyrt med joystick for finmanøvrering, var ingen unnskyldning for ikke å komme pent inn i havna.

Motor og atter motor og atter….

Ellers er det mye påhengsmotor med mange nye farger i Fort Lauderdale om dagen, rapporterer Kjelsrud. Evinrudes E-Tec G2 kjenner vi allerede fra norsk prøvekjøring, men den vekker fortsatt oppsikt med design og farger i sitt hjemland.

Seven Marines påhenger, verdens kraftigste, observerte Kjelsrud for første gang i fjor. Den ser ut til å vinne terreng. På messa ble det vist fram en Intrepid Panacea 475 med 4x 557hk. Toppfart på 64 knop og cruise på ca. 50knop, med over to tonn bensin og 600 liter vann om bord! Skal du ha fisk til middag må du jo ha båt som det kan fiskes fra! Og velkjente Mercury Verado strukket av selvtillit med nye og ukjente farger….

Yachtsalget går så det griner

Det er mange gamle yachter til salgs i USA for tiden. Det er vanskelig å begripe hvor de tar veien, men et sted havner de, for det skorter visstnok ikke på kjøpelysten på nye superyachter i USA. Det kontraheres fartøy over en lav sko, skal vi tro vår manns kilde i USA

Vi lar bildene fra årets båtmesse tale sitt eget språk. Alle bilder er tatt avReidar Kjelsrud.