DUELL: Svensken Erik Edin i rød båt i fight med briten Owen Jeff.
DUELL: Svensken Erik Edin i rød båt i fight med briten Owen Jeff.

Fartsfest og folkejubel i Tønsberg

Sjelden har det vært samlet så mye mennesker på begge sidene av kanalen og på gangbroen mellom Tønsberg og Kaldnes som i går. I dag blir det trolig enda flere, når de innledende rundene i runde 2 i VM for Formel 2-båtene kjøres.

Publisert Sist oppdatert

Etter et forrykkende åpningsshow fredag gjorde verdenseliten forsøk på å slå fartsrekorden til den regjerende rekordholder Rupp Temper fra Østerrike. Noen ny rekord ble det ikke, men Rupp ble igjen klokket inn til bestetiden, denne gang 182 km/t som er 6 km/t bak hans egen rekord. Vi spektulerte forleden om ikke den eminente båtfører og VM-admiral Frode Sundsdal også skulle forsøke seg på ny fartsrekord. Han stilte imidlertid ikke til start. Det er mer en nok å arrangere en VM-runde som denne, sier han.

Rupp dominerer

I det publikumsvennlige Match-race, som var basert på utklassingsmetoden med to og to i hvert heat, stilte hele eliten til start. Det ble igjen utenlandsk dominans, og igjen med Rupp Temper i hovedrollen. I finalen gikk han først over målstreken etter kamp med svensken Erik Edin i sin knallrøde, McDonald-dekorerte båt.

VM starter i dag

Tredjemann i Match-race ble briten Owen Jeff. Mye tyder på at disse tre også vil spille hovedroller under VM-kjøringen i dag og i morgen. Rupp Temper ligger på en 8 plass etter den første runde, men har alvorlige hensikter om å klatre opp. To plasser foran ham ligger McDonald-kjøreren Erik Edin, så her blir det fight. Tredjemann etter gårsdagens match-race, Owen Jeff, har også alvorlige ambisjoner om å klatre opp fra sin 15 plass etter første VM-runde.

Powered by Labrador CMS