Regjeringen foreslår påbud om bruk av vest for barn under 16 år
Regjeringen foreslår påbud om bruk av vest for barn under 16 år "utendørs" i båt under 8 meters lengde. (Illustrasjonsfoto: Atle Knutsen).

Flytevestsaken opp igjen i dag

Etter at Stortinget forrige fredag vedtok å påby redningsvest i båter med barn, ville Senterpartiet ha regjeringen til å utrede videre et generelt flytevestpåbud.Det ble begått en stemmetabbe...

Publisert Sist oppdatert

Stemmertabben i Stortinget forrige fredag skyltes en feil i innpiskersystemet. Partiene skal ha riktig antall representanter i stortingssalen under avstemmingene.

Det viste seg at Høyre hadde én representant for mye i salen. Høyre og Venstre hadde i tillegg avtalt om at en Høyre-representant skulle møte i stedet for en Venstre-representant som ikke var til stede, i følge Aftenposten uten å ta høyde for at Høyre og Venstre hadde landet på ulike konklusjoner i vestsaken.

Arbeiderpartiet, Krf, Senterpartiet, Venstre og Miljøpartiet de Grønne gikk etter denne tabben sammen om et privat lovforslag om å ta saken opp til ny votering. Dette var Stortingspresidenten uenig i, men likevel har et flertall på 55 representanter gått inn for ny behandling.

 Stortinget kommer i dag til å pålegge Regjeringen å utrede et generelt flytevestpåbud.

Her er forslaget:

 «Stortinget ber regjeringen legge frem en sak i løpet av 2014 om bedret sikkerhet på sjøen, herunder en vurdering av påbud om bruk av flyteutstyr og hvordan dette kan gjennomføres».

Powered by Labrador CMS