FISKEKLAR: Med egne opphøyde seter kan fiskeren kaste sluken i alle retninger uten forstyrrende elementer. Båten har også egen fisketank for å oppbevare levende fisk.

Fiskebåt på amerikansk

Amerikanske Larson kommer nå med en helt ny modell - spesielt tilpasset hobbyfiskere.

Publisert Sist oppdatert

I Norge kaller vi gjerne de små styrhusbåtene for hobbyfiskebåter, mens amerikanerne primært tenker på kraftige åpne båter som Boston Whaler. Også den nye Larson 1850 DC selges inn som en weekendfiskebåt, til bruk i både fersk- og saltvann.  Så er også båten tilrettelagt for fisking med egne fiskestoler forut og akter. Sittebenken er full av små stuverom til fiskeskrin og utstyr. Akterbenken rommer også en integrert fiskekum, slik at fisken kan fraktes levende frem til den får nådestøtet.  Det opphøyde fordekket har et eget stangholdersystem, der inntil seks stenger kan lagres under dekk.

FISKEKUM gir mulighet for å holde fisken fersk frem til den renskes. Tepper på de fleste overflater er særegent amerikansk. Vi ser ikke poenget.

I motsetning til andre DC-er står ikke DC her for daycruiser, men dual console. Det innebærer at båten har to kraftige konsoller med en dør imellom, slik at båten blir for en bowrider å regne. Motormessig kan båten utrustes med alt fra 115 til 200 hk. Med 136-liters drivstofftank kan det fiskes lenge før det trengs påfyll.

Spår suksess

- Vår nye båt kommer til å bli en enorm suksess. Den er fullpakket med finesser som ferskvannsfiskeren vil ha, og vi lover at båten lever opp til forventningene, sier Rob Parmentier, direktør i Larson Boat, i en pressemelding.

 

 

Larson 1850 DC