REDDET: Fairline Targa 53GT ble lansert på Southampton Boat Show i fjor. Det spøkte for denne og andre båter da den økonomiske krisen i Fairline Boats nådde sitt klimaks før jul. Nå har to russere reddet selskapet og produksjonen er i gang igjen.

Russisk redningsaksjon hos Fairline

Etter å ha vært på kanten av stupet er Fairline nå reddet - med to russiske investorer som hovedeiere. Avtalen ble bekreftet i går.

Publisert Sist oppdatert

Det er de to russiske Londonbaserte millionærene, Alexander Volov og Igor Glyanenko, som går inn med fire millioner pund for å redde både en anerkjent merkevare og mange arbeidsplasser. 380 ansatte mistet jobben da Fairline måtte reise det hvite flagget i desember i fjor. Minst 100 er i første omgang sikret reengasjement.

Produksjonen i gang igjen

Ikke uventet er det luksus fritidsbåter og yachter som det fortsatt skal satses på ved Oundle-verftet. De nye eierne forsikrer at båter som var solgt og under produksjon da konkursen inntraff, vil bli ferdigstilt og levert. Også bestilte båter vil bli fullført. Så vil de gå i tenkeboksen for å vurdere de enkelte modellene, om det er behov for endringer eller ikke.

Fagmann til topps

De nye eierne vil lene seg på Russell Currie som er satt på som administrerende direktør. Currie har lang erfaring i bransjen, både som leder for Sunseekers testanlegg i Mallorca og testsjef ved Princess Yachts. Han kommer til Fairlines hovedkontor i Oundle fra stillingen som konsernsjef i Fairline North Mallorca. Fairline endrer selskapsnavn fra Fairline Boats til Fairline Yachts.