Når Tor slår inn over landet senere i dag kan man risikere bølger med høyde opp mot 13 meter. (Foto: NTB/Scanpix)

Sjekk fortøyningene

Tor er på full fart inn mot kysten. Sjekk fortøyningene før det er for sent.

Publisert Sist oppdatert
Spesielt seilbåter i opplag er ekstra utstsatt i ekstremvær på grunn av høyden på båtene og for spinkle og for får støtter. Velter en båt kan den fort ta med seg flere i samme åndedrag (Foto: NTB/Scanpix)

Ekstremværet Tor begynner å ruske skikkelig på Vestlandskysten nå. Været er ventet å nå toppen i ettermiddag, kveld og natt. Meteorologene venter at orkanen slår til mellom Stad og Rørvik og med vindkast opp mot 50 sekundmeter og bølgehøyder opp mot 13 meter. 
Under tidligere ekstremvær har det vært mange båter som har forlist, blant annet på grunn av dårlige fortøyninger. Folk bør derfor sjekke båtplassene sine ekstra godt i ettermiddag og kveld.
Også båter i opplag bør sjekkes. Erfaringsmessig er det enkelte opplagsstøtter som svikter med det resultat at båter velter og da tar de gjerne med seg andre båter i fallet. Sjekk derfor støttene ekstra godt, og stem gjerne opp med ekstra støtter.Spesielt seilbåter i opplag er ekstra utstsatt i ekstremvær på grunn av høyden på båtene og for spinkle og for får støtter.

Velter en båt kan den fort ta med seg flere i samme åndedrag (Foto: NTB/Scanpix)

Sett gjerne på ekstra støtter. Ekstremværet Tor kan raskt forvandle båter i opplag til vrak. (Arkivfoto)


Sett gjerne på ekstra støtter. Ekstremværet Tor kan raskt forvandle båter i opplag til vrak. (Arkivfoto)