DÅD: Redningselskapet hedrer Christiane Skaug (11) for å ha reddet 8-åringen Niclas Svendstad fra drukning i Mjøsa. Redningsselskapets Rikke Lind benytter anledningen til å be den nye regjeringen prioritere svømmeundervisning for barn.

Hedrer ung livredder

Redningsselskapet hedret 11 år gamle Christiane Skaug for hennes innsats i å redde åtte år gamle Niclas Svendstad fra å drukne i Mjøsa i sommer.

Publisert Sist oppdatert

-Christiane beholdt roen og reagerte raskt da vennen hennes trengte det. Derfor er det en stor glede for meg å gi henne et diplom og livslangt medlemskap hos oss i Redningsselskapet, sier generalsekretær, Rikke Lind.

Hun vil med utgangspunkt i denne bragden, oppfordre den nye regjering til å ta tak i svømmeundervisningen.

-Halvparten av landets 5.klasinger kan ikke svømme, så her har vi alle en jobb å gjøre, sier Rikke Lind.

På badetur

Det var på en badetur ved Mjøsa i sommer at det fatale holdt på å skje. De to slektningene og vennene lekte da Niclas falt i vannet uten å kunne svømme eller hadde redningsvest på seg. Christiane som selv er svømmedyktig, reagerte raskt og fikk reddet søskenbarnet inn til lands.

Heltinnen selv hadde en hektisk men morsom dag på Hamar fredag.

-Jeg er stolt og glad for at jeg klarte å redde Niclas, men egentlig gjorde jeg vel bare jobben min, sier Christiane Skaug.

-Både foreldrene til barna og vi i Redningsselskapet er selvsagt glade for at dramaet endte godt og ønsker samtidig å benytte anledningen til å minne om hvor viktig det er å bruke redningsvest, sier Rikke Lind.

.