DELFIN: En leken storvokst delfin har underholdt båtfolket i Indre Oslofjord i mange uker. Her er den utenfor Bygdø. Foto: Reidar Kjelsrud.

Reidars lekekamerat

En delfin har tydeligvis slått seg ned i farvannet mellom Bærum og Oslo. Delfin i Indre Oslofjord er ikke noe dagligdags syn. Forleden dag søkte den kontakt med generalsekretær Reidar Kjelsrud i KNBF.

Publisert Sist oppdatert

-Jeg fikk først kontakt med den i Paradisbukta på sørspissen av Bygdø. Den danset i vannskorpa. Da den oppdaget båten min, bestemte den seg for å følge med til Huk, sier Reidar.

Han har trålet Indre Oslofjord på kryss og tvers i en menneskealder, men sier at han i løpet av alle år aldri har opplevet noe lignende.

-Jeg vet jo at det dukker opp noen eksotiske raritet en gang i blant, men jeg har selv aldri opplevde det på så kloss hold, sier han.

12 havpadlere i Oslo Kajakklubb stiftet bekjentskap med delfinen tidlig i mai. De padlet i det samme farvann som Reidar kjørte båten sin, langs Bygdøylandet til Dyna Fyr.

– Vi var så heldige å få en liten oppvisning i hopp og stup av det vi først trodde var en nise – men som de lærde i dag sier er en delfin, skriver de på sin hjemmeside.