RIMELIG ALUMINIUM: De selvlensende Kimble X-båtene skal ta opp konkurransen med Buster og Silver. Bildet er tatt før vindskjermen ble montert.

Utfordrer Buster

Kimple er et nytt båtmerke i Norge som vises frem under Båten i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Kimple er Kina-produserte aluminiumsbåter som selges til en hyggelig pris. Under Båter i sjøen i september skal Tønsberg båt vise frem noen av modellene som de har importert til Norge. 

Kimple X1 og X2 er skjærgårdsjeeper på henholdsvis 15 og 17 fot.

- X1 og X2-modellen har vi i Tønsberg båt vært med på å utvikle sammen med Kimple. Nå håper vi bare at båtene rekker frem til Båter i sjøen hvor de skal få sin premiere, sier Øystein Bøe i Tønsberg båt til Båtmagasinet. 

X1 -leveres med motorer fra 30 til 40 hk, mens den noe større X2 utrustes med motor inntil 60 hk.


Enkel og lettstelt: Selvlensende aluminiumsdørk skal gjøre båtholdet enkelt.

Solgte 450 båter i fjor

- Målet vårt er å prise dem litt under Buster, samtidig som du skal få mer utstyr med på kjøpet, sier Bøe som har spesialisert seg på aluminiumsbåter.

- I 2012 solgte vi 450 båter mellom 12 og 14 fot. Årets salg ser ut til å bli enda bedre, sier Bøe.

En av bestselgerne hos Tønsberg båt er Kimple 370 Catch, en 12-fots aluminiumsbåt som burde appelere til innlandsfiske og småturer ved hytta. Med sin vekt på 82 kilo skulle den være mulig å sjøsette uten hjelp fra andre. 


Kimple 370 Catch

Båten er bygget i sjøbestandig 1,7mm tykk aluminium, og med flyteskum i toftene, som hindrer at båten synker om den tar inn vann. Tønsberg båt som er norsk importør hevder at båten skal egne seg svært godt som robåt, noe som er en stor fordel i innlandsvann der det ofte er forbud mot bruk av motor. Men det er fullt mulig å sette på en 15-hesters motor om det er ønskelig. El-motor er også et godt alternativ på denne modellen.

Mer info: www.aluminiumsbat.no