BUSTER S1: Buster S veier bare 260 kg og kan derfor transporteres enkelt på henger. Nå får du båten med tre ulike innredninger.

Buster S fornyes

Nå får du Buster S i tre ulike varianter. Den lille landstedsbåten er nå pusset opp og tilpasset kundens bruk.

Publisert Sist oppdatert

Buster har helt og holdent fornyet sin nest minste modell, landstedenes standardbåt Buster S. Den lille firepersonersbåtens mest betydelige nye egenskap er selvlensesystem for tømming av regnvann. Nytten med dette systemet merker man like etter den første regnfulle sommeruken.

Vi har testet alle de tre nye modellene. Se hvilken du bør velge i neste nummer av Båtmagasinet.

Buster S som er beregnet for fire personer, er CE-sertifisert og produsert i aluminium. Den er konstruert som en landstedsbåt som kan brukes både til transport, reiser og fiske.

Buster S veier bare 260 kg og kan lett transporteres bak en personbil på en tilhenger uten brems.

Skroget på Buster S har fått en helt ny design, noe som klart har forbedret båtens kjøreegenskaper, i følge Buster.

–Buster S er tenkt som et alt-i-ett båt for landsteder og til bruk på korte reiser, men takket være de forbedrede sjøegenskapene kjennes den mye sikrere selv når det blåser hardt. En av det nye skrogets betydelige tilleggsegenskaper er raskere planing, særlig med høyere vekt”, sier Busters produktutviklingsdirektør Anders Kurtén.

Tre modeller for ulike bruksformål

Ifølge Anders Kurtén egner grunnmodell S som styres fra bakbenken seg særlig godt for en fører som vil ha en enkel, sikker og rommelig allround-båt for landstedet. S1 og Scc derimot tilbyr rattstyring og beskyttelsen som styrekonsollen gir mot vind og sjøsprøyt.

”I Scc modellen med styrekonsollen i midten, er det enkelt og trygt å bevege seg rundt båten for eksempel når man fisker. S1 med sidestyrekonsoll derimot tilbyr en stor, åpen plass ved siden av konsollen for eksempel for last”, forklarer Kurtén.

Skrogets nye design synes og kjennes selv inne i båten. Dørkplassen som kan benyttes er klart større enn i tidligere modeller og særlig i grunnmodellen som styres fra bakbenken finnes det plass for frakt eller for kaste- og garnfiskere.

Den nye Buster S-modellen erstatter sortimentets tidligere XS- og S-modeller, som i flere år har vært populære landstedsbåter takket være sin beskjedne størrelse, letthåndterlighet og mange ulike bruksområder. Etter denne oppdateringen finnes det bare en modell i Buster-sortimentet som er mindre enn S, Buster Mini for tre personer. Sortimentets største båt er den sju meter lange åttepersoners Buster Magnum M5.

 

3 VERSJONER: Det finnes tre ulike versjoner av Buster S: grunnmodellen S som styres fra bakbenken, S1 som er utstyrt med en sideplassert styrekonsoll og Scc med en styrekonsollen i midten (bildet).

Fakta

Lengde (meter): 4.43

Bredde (meter): 1.41

Lengde (fot): 14.50

Vekt (kg): 260

Max. antall personer: 4

Motoreffekt fra (hk): 20.00

Motoreffekt til (hk): 30.00