Vi har plukket ut noen båter vi mener du kan gjøre et bra kjøp på. Montasje/kilde: Finn.no

Gjør et høstkupp på bruktbåt

Høsten er tid for båtpuss. Men det er også tiden for gode bruktbåtkjøp. Vi har plukket ut noen gode kjøp du kan gjøre akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Høsten er som regel en bra tid å kjøpe båt på. Det kjedelige er at man ikke får brukt den før neste sesong. Men hva gjør vel det, når det er store penger å spare. I neste uke starter den store båtmessa "Båter i sjøen" i Sandvika. Her kan du se helt nye båter, og mange nyheter. Trolig vil prisene være mer presset en noen gang på grunn av forholdet mellom antall båter til salgs og antall kjøpere.

Om du er ute etter bruktbåt gir vi deg her noen anbefalinger av hva du kan se etter i de ulike prisklassene.

HANDLE BÅT? Last ned vår vanntette bruktbåtkontrakt.

Jolle:

Joller og gummibåter koster ikke lenger 5000 kroner. Ei ny jolle med 9,9-hester er fort oppe i 50 000 kroner om den skal kjøpes ny. Kurrante merker som GH, With, Morgan og  ser nå ut til å bli helt utkonkurrert av små lettplanende RIB-er, gummibåter med hard dørk. Franske Zodiac dominerer, men det finnes mange alternativer.

AQUAQUICK


Her har du en perfekt båt å lyse etter krabber fra. Aquaquick gummijolle fra 2009 med Yamaha 4-takter. Dette burde være et trygt kjøp. Prisforlangende er 8000 kroner.
Finnkode

36544960

Bli med i vår store fotokonkurranse - vinn VHF og båtstereo

Skjærgårdsjeep:

Skjærgårdsjeepen er båttypen det finnes definitivt flest av i Norge. Derfor er det også mange til salgs. Her bør en gå for kurrante merker på båt og motor, og ikke la seg lokke av hyggelige priser på kinesiske båter med gamle Nissan-motorer.

YAMARIN 4730


Yamarin er kjent for sine gode skrog, og Yamaha er kjent som en av de aller beste utenbordsmotorene. Denne pakka med  Yamarin 4730 (les test) og 60-hesters Yamaha fra 2003 får du nå til 88000 kr, en meget bra pris. Legger du til 14 000 får du en tre år nyere båt, men med bare 50 hestekrefter.

IBIZA 19


Norskproduserte Ibiza i kombinasjon med Suzukis DF140 er en meget god pakke. Når både båt og motor i tillegg ser meget velholdt ut, burde dette være på grensa til et høstkupp. At motoren er fra 2007 og bare har 50 gangtimer gjør at du her får så godt som ny båt til bruktpris. Kartplotter og teak på dekk får du med i prisen. 160 000 kroner vil selger ha for den raske skjærgårdsjeepen. Finnkode 36542181

Daycruiser

En daycruiser er en dagsturbåt med mulighet for overnatting, og gjerne med et lite toalett om bord. Norske merker som Askeladden og Ibiza har gjort det svært godt i dette segmentet, men de senere årene har finske daycruisere gitt de norske hard konkurranse. En av dem er AMT.

AMT 185HT

Honda lager gode motorer. 90-hesteren er snill på forbruket samtidig som den går meget stille. (Les vår test av BF90) AMT er et finsk båtmerke som ble startet av firmaet som tidligere produserte Yamarin. Båtene er derfor ganske like. Denne 18-foteren har hardtop, slik at du kan dra på båttur også på regnværsdager. Båten er solid og bra, og har overnattingsplass for to personer. Kartplotter og putesett er med i prisen på 200 000 kroner. Finnkode 36777742

YAMARIN 59DC

Også i daycruisersegmentet må vi ta med en finsk Yamarin. 115-hesters Yamaha-motor på dette 59 DC-skroget (test) gir en meget bra dagsturbåt for småbarnsfamilien, eller helgeturbåt for et par. At hele pakka er fra 2008, og motoren kun har 97 gangtimer sier at dette mest sannsynlig gir helt problemfritt  båthold i mange år fremover. Mer kurrant en dette blir det ikke. Prisforlangende er 215 000 kroner.

Cabincruiser:

I en cabincruiser eller hytte på sjøen-båt har du god plass til hele familien. Dette er båter som er utstyrt med full bysse, eget toalettrom, dusj og mer enn en lugar. Prisene på disse båtene har dalt kraftig de siste årene.

SCAND 29 BALTIC

Den norske folkebåten Scand Baltic (les vår bruktbåttest) stuper i pris. Den norskbygde flytende hytta har de siste 30 årene vært noe av det mest kurante – og praktiske – for familien på tur. Båten har to store separate lugarer, stor uteplass og god bostandard med fire faste køyer. Baltic´en har i mange år holdt seg svært godt i pris. Noen klamrer seg fortsatt til håpet om å få mer igjen for båten enn hva den kostet ny, men stadig flere forstår at markedet har endret seg og tilbyr folkebåten til en mer spiselig pris. 299.000 lar seg høre, men det fordrer at den gamle motoren Volvo Penta 40 B-motoren er godt vedlikeholdt. Finnkode 36160276