Over Nordsjøen i Færing:

FILM: Dagene før avgang tilbrakte Thorseth og følgemannskapet på Litle Kvernøy sør for Sognesjøen. Foreløpig har han valgt å avbryte ekspedisjonen på grunn av sykdom.

Thorseth måtte avbryte – gir ikke opp

Eventyreren Ragnar Thorseth avbrøt roturen over Nordsjøen på Vikingbanken på grunn av sykdom. Men stabukken Thorseth har fortsatt planer om å ro tilbake til Herøy og være fremme 1. august.

Publisert Sist oppdatert

Den opprinnelige planen til Thorseth var å ro tur-retur Shetland, og dermed fullføre prosjektet han startet på allerede i 1969. Da kom han frem til Shetland, men han returnerte med fly direkte til NRKs studio i Oslo og færingen kom tilbake på lastebåt. Thorseth har kalt roturen for Ro og retur, og filmfotografen Trygve Berge som har fulgt eventyreren gjennom nærmere 40 år skal lage en film for NRK om roturen som rommer en langt større historie enn ferden over Nordsjøen – nemlig returen til livet fra en lang periode preget av sykdom og nedturer.

KLAR FOR NORDSJØEN: 4. juli rodde Ragnar Thorseth mot Out Skerries.

Gir ikke opp

67-åringen har ligget i hardtrening foran turen i to år, og startet ferden fra Utvær 4. juli. Dagen etter kom han til Vikingbanken, hvor han ankret, men ifølge Sunnmørsposten begynte han å føle seg uvel og ble slept til Out Skerries dit han og følgebåten «Hilding» kom i går kveld. Etter legebesøk på Shetland vil Thorseth beslutte om han skal ro tilbake direkte mot Svinøya nord for Statt.

Se også: https://www.smp.no/nyheter/article11291752.ece