Boot Düsseldorf 2019

FLERE MODELLER: T-modellen av Nimbus T11 vil etterhvert få selskap av flere versjoner bygget på samme skrog, i likhet med 9-meteren i samme serie.

Ny nordisk gigant på over 12 meter

Nimbus har ikke ligget på latsiden det siste året. Nye modeller har kommet på løpende bånd, og nå er den foreløpige toppmodellen i serien med landstedbåter avduket: Nimbus T11 på hele 12 meters lengde.

Publisert Sist oppdatert

Navnet lyver litt med tanke på lengden, siden båten faktisk har en totallengde på 12,40 meter. Den nye serien med landstedbåter fra Nimbus består fra før av en serie med 9-metersbåter i tre versjoner. Også den nye T11 vil komme i tilsvarende utgaver utover året.

Nye T11 er en walkaroundbåt med overnattingsmulighet under dekk og et meget sosialt dekksarrangement akter. Konseptet går i direkte konkurranse med tilsvarende modeller fra Axopar, men byr på mer innvendig volum og bedre bokomfort. Båten vil bli godkjent for 12 personer, som lett får plass på den meget sosiale uteplassen mellom motorbrønnen og byssa i akterkant av førerplassen. Setearrangementet akter er svært funksjonelt siden den fremre benken er delt i to moduler som kan roteres. Byssa er komplett og inneholder alt man trenger for å lage et større måltid.
-Vi ser en tydelig forandring i bruksmønsteret, med mer fokus på effektiv bruk under kortere perioder, sier Jonas Göthberg i Nimbus Boat Sweden AB.
-Ofte bruker kundene båtene på dagsturer eller weekend-utflukter. Den nye T11 er designet for å ivareta disse behovene fullt ut og byr på en sosial uteplass og bra overnattingsplass for fire personer i to separate, romslige lugarer. Den har dessuten et stort og komplett toalettrom, forklarer Göthberg.

Når man velger utenbordsmotorer, får man et gigantisk stuverom på 2.500 liter under akterdekket. Båten har et meget funksjonelt og ryddig dekkslayout med svært gode bevegelsesmuligheter.
I standardversjon leveres båten med to av Mercurys nye Verado V8 utenbordsmotorer på 300 hk hver. Prisen starter på rundt 2,4 millioner kroner pluss mva.

FAKTA: NIMBUS T11
Lengde: 12,40 meter
Bredde: 3,46 meter
Vekt: 5.600 kg
Drivstoff: 850 liter
Ferskvann: 135 liter
Septik: 80 liter
Mer informasjon: www.nimbus.se