NORD WEST: Ekteparet Martinsson er tilbake i det gamle anlegget etter storkonkursen i 2013. Foto: Lars-Åke Redéen i svenske Båtliv.

"Nå hender det saker i Nord Wests gamle fabrikk"

-Nå hender det saker i Nord Wests gamle fabrikk på Vindöen på Orust, skriver lokalavisen Bohusläningen. Det er Benny og Jessica Martinsson som vender tilbake til gamle tomter etter den durabelige konkursen i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Det er ifølge avisen selskapet Premium Yachts Scandinavia AB som har kjøpt fabrikkområdet. I selskapets styre sitter nettopp Jessica Martinsson som driver virksomheten på Vindöen sammen med mannen Benny.

Senter for nytt og brukt

-Vi planlegger et senter for salg av nye og brukte båter, sier Jessica til lokalavisen. Den gamle fabrikken kommer til å bli benyttet som verksted for renovering og istandsettelse av brukte båter. Selskapet til ekteparet omsatte for 100 millioner svenske kroner sist år, men ifølge avisen fines det ikke planer om å sette i gang med bygging av nye båter ala Nord West igjen.

Kostbar konkurs

Konkursen i Nord West ble en kostbar affære for kreditorene. Swebank hadde et krav i boet på 73.8 millioner kroner, men måtte nøye seg med et atskillig mindre beløp. Det var 272 fordringshavere i boet. 13o personer mistet jobben.

 Det var i fjor selskapet overtok som Princess-importør. 

Paret har bygget en utstillingshall for Princess like ved fabrikken.