30 FOT: Mye plass og idyll i Beneteaus Swift Trawler 30.
30 FOT: Mye plass og idyll i Beneteaus Swift Trawler 30.

Beneteaus flytende sommerhus

Swift Trawler 30 er nykommeren Beneteaus trawler-serie. Den mest aktuelle modellen i det norske marked vil ha en 300 hk Volvo Penta D4, og da vil den ha en behagelig marsjfart på 8-10 knop.

Publisert Sist oppdatert

Swift Trawler 30 er nykommeren Beneteaus trawler-serie.  I likhet med sine større søsken på 34 og 44 fot, skal nyheten være en stabil og komfortabel turbåt med en rekkevidde på opptil 200 NM, da med en marsjfart på 15 knop. Den mest aktuelle modellen i det norske marked vil ha en 300 hk Volvo Penta D4, og da vil den ha en behagelig marsjfart på 8 knop.

PLASSUTNYTTELSE: Beneteau har fått mye ut av plassen i sin nye 30 fots trawler.
PLASSUTNYTTELSE: Beneteau har fått mye ut av plassen i sin nye 30 fots trawler.

Drivstoffgjerrig halvplaner

Swift Trawler 30 har et halvplanende skrog, som tidligere har vært prøvd og testet på Swift Trawler 34 og 44. Utformingen gjør båten har god plass å bo i, mens drivstofforbruket er ifølge produsenten veldig bra. Vanntanker har en kapasitet på 300 liter.

Praktisk uteplass

Båten har et snedig akterdekk. Ved å åpne hekkportene flyttes utesalongen lengre akter. Dermed er det også gjort plass til et enda mer romslig styrhus

Som sine søstermodeller har 30-foter en stor flybridge, eller skal vi si takterrasse. Her finner vi blant annet et roterbart og bevegelig bord for å frigjøre mer plass. Plassen er ytterligere optimalisert med sammenleggbare stoler og sofa.

Flere muligheter

I det romslige styrhuset er Swift Trawler 300 også utstyrt med en sovesofa. Velger man løsningen med ekstra lugar, med to køyer, har Swift Trawler komfortabel overnattingsmulighet til seks personer. Når båten kommer i det norske markedet denne sommeren vil prisen for en godt utstyrt versjon ligge på 2.5 millioner kroner.

FAKTA: BENETEAU SWIFT TRAWLER 30

Største lengde:                     9,58 m

Største bredde:                     3,53 m

Vekt:                                    6 000 kg

Dyptgående:                        1,05 m

Motor: Volvo Penta  300hk /370 hk diesel

Drivstoff:                             720 liter

Vann:                                   2×150 liter

CE-klasse:                            B

Pris fra:                                2.200.000

 kr

Powered by Labrador CMS