Bella 630 RC er en forseggjort og pen skjærgårdsjeep tegnet av nordmannen Espen Thorup.

Norskfinsk skjærgårdsjeep

Bella 630 RC produseres i Finland, men ble til i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Bella er klare med sin nye spreke skjærgårdsjeep 630 RC. Båten deler skrog med daycruiseren 630 DC, som også er ny fra det finske verftet Bella boats. 

Skjærgårdsjeepen har havnet på finske hender etter at rettighetene til enkelte av Morgan-båtene fra Sandefjord ble kjøpt. Farkosten er tegnet og konstruert av den norske designeren Espen Thorup, mannen som har tegnet en stor del av de siste norske og finske båtene på dagens marked.

- I samarbeid med Bella har jeg videreutviklet denne båten med nytt dashbord, minipantry og et meget bra avstivningssystem som ytterligere forbedrer sjøegenskapene, sier Thorup til Båtmagasinet.

Plass til seks

630 RC har styrekonsollen plassert litt off-senter mot styrbord side med to bøttestoler bak vindskjermen. To-tre personer får sitteplass på akterbenken, og ytterligere to personer kan sitte foran konsollen. Dette er en utpreget dagsturbåt med fokus på bevegelsesfrihet og stor plass til å slappe av og sole seg. Med ileggsputer forut skapes en flott solseng. Men om det skulle bli nødvendig eller ønskelig kan to personer overnatte ombord, i den  lille lugaren under konsollen. Her i "hula" finnes også et lite toalett. 

Fartsglad

MULIGHET FOR OVERNATTING: Det er ingen enorm plass under dekk, men den vesle lugaren gir mulighet for en overnatting for et par som ikke krever allverdens komfort.

Skroget er i kjent Thorup-stil bygget for å tåle litt fart. Med største motoralternativ, 150 hk, skal båten klare tett opp mot 50 knop.

-Vi har testet båten grundig, og den oppfører seg meget bra helt topp til 50 knop, sier konstruktør Thorup.

I standardversjon er det stort sett nødvendigheter som lensepumpe, 12-volts-uttak, puter, koppholdere, lanterner og setetrekk som er med. Som ekstrautstyr får du  CD-spiller, havnepresenning, varmeapparat, teaklaminat og trimplan.

Prismessig kommer båten på 209 000 kroner uten motor, solgt fra Bakken Motor i Drammen.

 

SOLBÅT: Med ileggsputer blir det en flott solseng for godværsdager, lengst forut i båten.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 6.30

Bredde (meter): 2.40

Lengde (fot): 21.00

Vekt (kg): 1100

Dyptgaende (meter): 0.40

Drivstoff (liter): 155

Max. antall personer: 6

Motoreffekt fra (hk): 115.00

Motoreffekt til (hk): 150.00