FORNØYD: Den norske Bavarioa-importøren Lars Erik Solvang er strålende fornøyd med at nye eiere er på plass i det tyske konsernet.

Jubeldag hos Bavaria - ny investor på plass

Dagen i dag er en gledens dag både i Giebelstadt i Tyskland og i Leangbukta i Asker. En ny solid investor er endelig på plass hos Bavaria Yachtbau. Den tyske båtprodusenten har levd i uvissthet helt siden selskapet ble satt under administrasjon i april i år.

Publisert Sist oppdatert

Det er det tyske investeringsselskapet CMP Capital Management-Partners GmbH som har overtatt eierskapet av Bavaria Yachtbau GmbH. Investeringsselskapet ble grunnlagt i 2000 og har bred kompetanse innen produksjon, automasjon, bilindustri og har også erfaring fra maritim virksomhet. Den nye eieren har allerede besøkt den norske importøren og viser et sterkt ønske og engasjement for et tett samarbeid med forhandlerleddet og markedet.

-Vi har ståltro

-Vi er svært glade for at eierskiftet nå er gjennomført og ser fram til å videreføre det gode samarbeidet med Bavaria i Tyskland. Det siste året har det blitt utviklet mange nye spennende modeller som markedet har tatt veldig godt imot. Vi har ståltro på merket som tilbyr flotte båter tilpasset nordisk bruk og som stadig utvider sitt kundegrunnlag» sier Lars-Erik Solvang, daglig leder i Bavaria Båt Norge AS i en kommentar.

Kjøpesummen ukjent

Det var de amerikanske venturefondene Anchorage og Oaktree som frem til nå eide verftet i Tyskland. I følge tysk presse hadde holdingsselskapet en samlet gjeld på tre milliarder kroner. Bavaria reddet seg ut av en kritisk situasjon ved selv å søke rettslig vern mot kreditorene. Produksjonen

har gått for fullt i hele sommer. 

Hva de tyske ivestorene 

CMP Capital Management-Partners

har betalt for Bavaria, er ikke kjent.