LINJELEKKER: Bavaria R40 blir en linjelekker og raskt familiebåt.
LINJELEKKER: Bavaria R40 blir en linjelekker og raskt familiebåt.

Sprek Bavaria i ny R-serie

Bavaria R40 skal sette en ny standard. Det er en ny generasjon hurtiggående bobåt som bygges etter helt nye metoder.

Publisert Sist oppdatert

I følge produsenten er det lagt stor vekt på tekniske løsninger i den nye R40, i kombinasjon med et nytt designuttrykk som bærer preg av eleganse og luksus. Båten skal leveres både i en coupé- og en flybridge-variant.

J&J tilbake

Igjen er det de anerkjente båtkonstruktørene i J&J Design i Slovenia, brødrene Japec og Jernej Jacopin, som står bak. De har lagt stor vekt på nye teknologe løsninger i av produksjonen og tar Bavaria fra tradisjonell håndlaminat til vakuumstøp, en produksjonsmetode som kanskje er bedre kjent på performancebåter enn serieproduserte bobåter. Metoden sikrer en jevnere kvalitet på skrogtykkelse, gjør det mulig å skape båter som er slankere og kanskje fremfor alt at båten blir lettere og stivere.

BAVARIA R40 kommer også i flybridgeutgave.
BAVARIA R40 kommer også i flybridgeutgave.

Sporty egenskaper

De innovative konstruktørene har også gitt båten progressive koniske S-chines som ender i en bue høyt i baugen. Disse medvirker til at skroget legger seg over godt ved manøvrering i svinger og bidrar til et langt mer sportslig skrog.

"Suite" midtskips

Konstruksjonen gjør det også mulig å senke bunnstokken, hvilket bidrar til enda bedre ståhøyde. Dette siste åpner blant annet for at kapteinlugaren flyttes til en gjennomgående «suite» midtskips med store skrogvinduer.

35 knop

Båten skal utstyres med Volvo Penta D6-370 med elektronisk styring. Det vil bringe den opp i 35 knop.

Vi kommer tilbake med flere bilder og presentasjon av båtens interiør.

FAKTA OM Bavaria R40

Lengde: 12,78 meter

Bredde: 3,99 Meter

Dyptgående: 1,08 Meter

Vekt:  8.7 tonn

Powered by Labrador CMS