Asbjørn Abrahamsen og Jørn Tandberg i vinnerbåten kan slippe jubelen løs etter å ha kommet inn til Tvedestrand. (Foto: Øystein K. Darbo, Tvedestrandsposten)

Smadret rekord

Den 31 år gamle rekorden Skagerak Across ble smadret i dag. Les hvem som sto for bragden.

Publisert Sist oppdatert

En tidlig sommermorgen for ganske nøyaktig 31 år siden satte to Tvedestrandsgutter ut på en ferd fra Tvedestrand til Hirtshals og tilbake igjen. Klokken seks den morgenen var det blikkstille, og i sin ombygde Windy 22 med 2 X 235 Johnson påhengsmotorer skulle Petter Marcussen og Audun Tegdan bli historiske. På 2 timer og 45 minutters effektiv kjøring satte de en rekord på strekningen som flere har prøvd å slå i ettertid, men ingen har klart - helt til i dag. Da ble rekorden smadret med over en time! Den nye rekordtiden lyder på 1.40.54.

For det var maksvær da de 13 båtene satte kursen fra Tvedestrand og over til Hirtshals i dag morges. Blankt hav og fantastisk vær gjorde at turen tur-retur for vinnerne var en drømmereise. Og det måtte en Vestfolding til for å knuse rekorden til Marcuassen/Tegdan, nemlig Asbjørn Abrahamsen fra Tønsberg  med sin 40 fots store Nils Johnsen-konstruerte Nor-Tech-katamaran. Abrahamsen var fører i båten, og hadde med seg Jørn Tandberg som co-pilot og navigatør.

På 2. plass kom Thomas Fjeld og Hans Petter Buraas, bare et drøyt minutt bak vinnerne på tiden 1.41.58. Også de med Nor-Tech-katamaran, men med noe mindre motorer enn vinnerbåten. Hans Petter Buraas er en ikke helt ukjent forhenværende toppalpinist med tilnavnet "Burre". Han vant OL-gull i slalåm i 1998. Beste utlending ble Vahid Ganjavin fra Storbritannia, og han kom like bak han også med tiden 1.43.00.

Skagerak Across er en del av Tvedestrandsregattaen som i år også omfatter VM-løp i klasse 3B og som så langt domineres av svenske deltagere.

Petter Marcussen og Audun Tegdan må endelig gi fra seg trofeet for raskeste tid tur-retur Tvedestrand- Hirtshals 31 år etter at de satte rekorden. (Foto: Hans Due)