-Vi er ikke uansvarlige fylliker

Roald Stigum Olsen i Tryg forsikring mener båtfolket er bedre enn sitt rykte.

Båtfolket – bedre enn sitt rykte

Roald Stigum Olsen i Tryg forsikring er oppbrakt over den stadige stigmatiseringen av båtfolk. Vi er ikke fylliker uten kompetanse, sier Olsen.

Publisert Sist oppdatert

 

Båtfolket slurver, er overskriften i en pressemelding som i dag blir gjengitt i en rekke aviser og nettaviser. I følge en undersøkelse Respons har gjort for DNB Skadeforsikring slurves det blant annet med sikkerheten.

-Det jeg reagerer på er disse svovelinnleggene om alt båtfolket ikke kan, og alt de ikke bør. Dette er rett og slett ikke virkeligheten. Båtfolket er flinkere nå enn for ti år tilbake siden, sier pressetalsmann i Tryg forsikring, Roald Stigum Olsen.

-Det finnes ingenting som kan underbygge påstandene. Skademessig ser vi at det utvikler seg veldig fint i fritidsbåtbransjen. Antall drukningsulykker går også riktig vei.

-Vi er ikke fylliker

I Agderpostens nettutgave går Arendal-ordfører Einar Halvorsen hardt ut mot fritidsbåteiere, og foreslår en innstramming av alkoholreglene til sjøs. Han er også bekymret over utviklingen i det han mener er en stor økning i antall store hurtiggående båter ført av alkoholpåvirkede unge gutter.

-Man skulle tro at alle båtfolk var på en snurr. Men DNBs undersøkelse viser at 3 av 4 ikke smaker alkohol om bord. Den fjerde er sannsynligvis moderat, sier Stigum Olsen, provosert.

-Det forsikringsbransjen nå burde gjøre er å oppfordre til å forsikre båten, og ønske god tur. Men slikt blir det ikke overskrifter av, sier Stigum Olsen, som selv er ivrig båtmann, og president i Saga-klubben.

Under intervjuet kommer en mann fra nabobåten, en 30-fots amerikaner bort, og spør om noen har tenkt seg rundt Statt. Stigum Olsen foreslår at de går sammen.

-Ser du. Båtfolket er ansvarlige, og tenker sikkerhet.