HOLDER VÆRET: Alle krysser fingre for at det blir godt messevær også i år. 300 båter er samlet på Aker Brygge fra i dag av og ut uken.

Klart for båtutstilling i Oslo

I dag åpner «Båter i sjøen» på Aker Brygge i Oslo. Båtmagasinet er selvfølgelig på plass og deler gjerne opplevelsen med våre lesere og følgere. Følg oss på Facebook og bli med i trekningen av billetter.

Publisert Sist oppdatert

Framtidsutsiktene for båtmarkedet lover godt. I følge Båtlivsundersøkelsen 2018, utført av Opinion, planlegger 50 000 nordmenn å kjøpe båt de neste fem årene. Og skulle været holde seg varmt og godt også de neste sesongene, vil sjølivet lokke enda flere nordmenn.

300 båter

Smakebiter på små og store båtnyheter er i disse dagene samlet på Aker Brygge i Oslo. I dagene 6.9. september stilles det ut 300 båter, og det gjør Båter i sjøen til Skandinavias største flytende båtmesse målt i antall båter.

Mange nyheter

– Det kommer Norges- og verdensnyheter, 34 seilbåter og godt med publikum. Salget har ikke avtatt helt ennå og vi forventer at det holder seg en stund til utover høsten, sier Bergaas om forventningene til messen.  Den fartsgale vil kanskjela seg imponere avi en Goldfish 28 Bullet som gjør 77 knop, mens havkrysseren nok trekkes mot messens største båt, en Flemming 58. I tillegg vil det være nærmere 40 seilbåter på messen.

– Nå på høsten er tiden inne for å gjøre bestillinger, spesielt på større båter. Ønsker du ny båt for levering neste vår kan det være lurt å slå til nå, sier Bergaas.

Snart 1 million fritidsbåter

Båtlivsundersøkelsen viser at det i fjor befant seg nesten 1 million fritidsbåter i Norge. Finværet ga også effekter for bruktbåtsalget. Antall søk etter båt på Finn.no økte med 5 millioner i løpet av sesongen. Markedsplassen melder at antall salg også økte betraktelig. Etter den triste sommeren i 2017 skulle en tro at folk hadde bestilt sydenferie i år. Slik ble det altså ikke.

Følg oss på Facebook

Båtmagasinet vil presentere nyheter og innslag fra årets båtmesse både på hjemmesiden vår,

www.batrmagasinet.no

og på vår Facebookside. Følg oss og bli med på trekningen av billetter til den store messen som holder portene åpne fra i dag til og med søndag.