SMEKKER: Kanskje noe traust, men likevel full av svensk eleganse og lekkert håndtverk.
SMEKKER: Kanskje noe traust, men likevel full av svensk eleganse og lekkert håndtverk.

Elegant svenske

Med Celeste thirtyseven sikter Friberg båtbyggeri seg inn på kunder som er villig til å betale litt ekstra for godt svensk håndtverk.

Publisert Sist oppdatert

De er ikke blant de største båtbyggerne i Europa, det lille verftet Fribergs Båtbyggeri i Skövde. Men til gjengjeld er kvaliteten meget god, i følge det svenske bladet Båtliv.

– Vi håller på att bygga Celeste Thirtyseven nummer fyra och har byggt ett 15-tal båtar totalt, säger Lars-Åke Friberg på Fribergs Båtbyggeri til Båtliv.se.

37-foteren med flybridge koster fra 4,2 millioner svenske kroner, og er med den prislappen blant de mer kostbare farkostene i dette segmentet. Da er en Volvo Penta D6-400-maskin med i prisen. Båten kan leveres med alt fra 300 hk til to ganger 300 VP, samt med Volvo Pentas IPS-system.


TRADISJONELT: Det er ikke det siste  innen interiørmote fra Italia om bord i Celeste thirtyseven, men til gjengjeld er det lekkert håndtverk i teak og mahogny.

Anerkjent designer

Thirtyseven er egenutviklet av Friberg i samarbeid med designer Gabriel Heyman. Skroget er vacuminjisert, og skal i følge våre svenske kolleger være at ypperste klasse. Båten har som standard to lugarer; en romslig eierlugar forut, samt en noe mindre gjestelugar akter.

-Båtene bygges i små serier der hver eneste detalj produseres av erfarne hender. Hver treinredning er fra samme nøye kontrollerte stokk, skriver verftet på sine hjemmesider.

Dette gjør at det ikke er forskjell i trefargen fra ett skap til ett annet, eller fra skap til skapdør. Slike forskjeller er ofte lett å se på rimeligere båter. Om du vil betale litt ekstra for slike detaljer, er en annen sak.


TREVERK: Det går med mye treverk i innredningen til Celeste thirtyseven. Opphøyd salong gjør at passasjerer kan se ut under fart, noe som definitivt er et pluss.

Se flere bilder på verftets hjemmesider

 

Fakta

Produksjonsland: Sverige

Lengde (meter): 11.54

Bredde (meter): 3.60

Lengde (fot): 37.00

Vekt (kg): 7500

Dyptgaende (meter): 0.95

Drivstoff (liter): 800

Motoreffekt fra (hk): 300.00

Motoreffekt til (hk): 600.00

Opplysninger: www.fribergsbatbyggeri.se