FORTSATT AVGIFTSFRITAK: Det ble ingenting av Venstres forslag om å fjerne avgiftsfritaket på båtdiesel. Foto: Amund Rich. Løken

Avgiftsfritak på båtdiesel blir ikke rørt

Båtfolket nikker fornøyd med at Venstres forslag om å fjerne avgiftsfritaket for båtdiesel bare ble skift i sand. Avgiftsfritaket blir ikke rørt i det nye statsbudsjettet.

Publisert Sist oppdatert

Under drøftingene til nytt statsbudsjett var det andre og langt viktige miljøsaker på Venstres agenda, så denne avgiften sto aldri høyt på prioriteringslista. Det bekrefter pressesjef og pressekontakt for Trine Skei-Grande, Ja-Christian Kolstø til Båtmagasinet. 

RABALDER

Det skapte rabalder da Venstre la frem sitt forslag om å fjerne avgiftsfritaket i sitt forslag til statsbudsjett. Blant andre Presidenten i KNBF Egil Kr. Olsen, slo fast at et slikt forslag ville få meget store konsekvenser både økonomiske og miljømessige. Vesentlig økte kostnader ved båtbruk kan føre til at færre velger å anskaffe båt og vil heller anskaffe bobil eller bruke feriene på flyturer til sydlige strøk, med de miljømessige konsekvensene dette innebærer. Rent økonomisk betyr det at penger som ellers ville blitt brukt i Norge blir lagt igjen i utlandet, var hans bekymring.

JUBEL

Men i dag er det jubel i KNBF. Dette bør jo feires med kake, sier generalsekretær Endre Solvang. Han sier KNBF har kjempet mot denne avgiften, og tok forslaget opp med blant andre til FrPs parlamentariske leder, Hans Andreas Limi.

-Vi sa rett ut at en det ville få mange uheldige konsekvenser å avvikle fritaket. Limi mente også at det var lite hold i dette forslaget og ville ta det videre. Derfor er vi glade for at utfallet ble som det ble, sier Endre Solvang i en kort kommentar.