ULOGISK: Det er helt ulogisk å betale avgift for slitasje på vei når man ikke bruker veien, sier finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Helge André Njåstad.

Vil fjerne veibruksavgiften for fritidsbåter

Fremskrittspartiets stortingsgruppe har sendt innspill til regjeringen om å fjerne veibruksavgiften på båtbensin. FrPs finansfraksjon på Stortinget mener veiavgiften på båtbensin er uten begrunnelse, og vi mener derfor at avgiften må fjernes.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har nå sendt innspill på at vi ønsker å fjerne veibruksavgiften på bensin for kjøretøy som ikke bruker veien. Det er helt ulogisk å betale avgift for slitasje på vei når man ikke bruker veien. Det er på tide å fjerne veibruksavgiften på drivstoff for båter, ettersom den ikke er begrunnet, sier finanspolitisk talsmann for FrP, Helge André Njåstad

-Fremskrittspartiet mener at avgifter skal stå i forhold til tjenesten man får igjen. Altså er det helt naturlig å betale veibruksavgift når man bruker veien, menert han.

-Jeg er veldig fornøyd med at Fremskrittspartiet har programfestet å fjerne veibruksavgiften på drivstoff på fremkomstmiddel som ikke benytter vei og håper vi kan klare det i denne perioden, sier Njåstad i en pressemelding i kveld.

 Fakta om veibruksavgift på bensin: