STENGT: Arbeidstilsynet har stengt Tobias-fabrikken i Austrheim.
STENGT: Arbeidstilsynet har stengt Tobias-fabrikken i Austrheim.

-Vil ikke dikteres av Arbeidstilsynet

- Eg har ikkje tenkt å gje meg på dette. Stenginga er rein djevelskap frå Arbeidstilsynet si side, og dei skal få kraftig igjen. Eg kjem til å ta saka for retten om det er nødvendig! Kjell Hopen i Tobias er i full krig med Arbeidstilsynet igjen. Nå er fabrikken stengt og alle ansatte permittert.

Publisert Sist oppdatert

Det er lokalavisen Strilen som melder at Toboas Plastindusrri  i Austrheim er stengt. Arbeidstilsynet har vært på flere tilsyn og har laget en lang liste over hva som må utbedres. Hopen har utbedret noe, men ikke alt, og det kommer han legger ikke til å gjøre, i følge Strilen.

Asbestplater i taket

Arbeidstilsynet har blant annet funnet asbestplater i taket som de mener er til helseskade for de ansatte. De mener også ventilasjonen ikke er god nok. Hopen er ikke enig at det er noe helseskadelig i bedriften sin. Han vil skifte ut platene, men har ikke bestemt seg for når.

Vil ikke dikteres

- Det vil bli gjort i samband med ombygging av lokala, men Arbeidstilsynet skal ikkje diktera kva eg skal gjera. Det Arbeidstilsynet som me har i dag er heilt feil. Arbeidstilsynet burde hjelpa bedrifter ikkje øydeleggja for dei, seier han til lokalavisen og legg til:

- Det er ikkje bra for bedrifta at dei gjer dette her. Me har båtar som er bestilt og skal leverast, og viss ikkje dette løyser seg snart så må me få produsert dei i utlandet.

Hopen sier at stenginga koster bedriften dyrt og han truer med erstatningssøksmål.

Powered by Labrador CMS