NYE LINJER: Askeladden C75 representerer nye tanker fra Askeladden. Båten skal være en skikkelig sportsbåt med dyp V-bunn og gode fartsegenskaper.

C75 - Ny sportsbåt fra Askeladden

C75 Cruiser er navnet på den nye sportsbåten Askeladden skal lansere i 2014.

Publisert Sist oppdatert

-C75-plattformen markerer startskuddet på en ny serie høyytelsesbåter fra Askeladden. Målsetningen er å bli trendsetter innen sportsbåtsegmentet, melder Askeladden.

Den nye C75 Cruiser har fått en heftig V-bunn på hele 25 grader. Dette skal i kombinasjon med skarpe steglister og doble chines, gi meget sportslig og behagelig gange i sjøen.

Det 7,5 meter lange skroget får motorer fra 150 til 300 hk på hekken. Med største motor vil sannsynligvis båten klare tett opp mot 50 knop. Minste motor skal gi toppfart på 35 knop, mens en 250-hester får båten opp i 45 knop.

Under 600 000 kr

Med minste motor får daycruiseren en prislapp på 576 000 kroner. Dette er inkludert TopLine-pakke som inkluderer vannskikrok, spyletoalett med septikk, trykkvann, vask, pantry, og dusj på badeplattforma. I tillegg inkluderer pakka utstyr som pantry, trimplan og dekksluke.  De to sistnevnte burde være standard i en planende båt med lugar.

Dekksinnredningen skiller seg ikke vesentlig fra hva vi ser hos andre daycruiserprodusenter. Askeladden har laget en stor U-sofa rundt et bord midt i salongen. Fremste den av salongen har en vippbar pute som kan gi to ekstra seter vis a vis førerplassen.  I tillegg har Askeladdens nyhet, designet av Gasper Peternelj, en flott passasje fra salong til badeplattform på styrbord side.

C75 Cruiser lanseres under "Sjøen for alle" 12-16 mars 2014.

mer info: www.askeladden.no