NYHET: P77 fra Askeladden skal vises under Sjøen for alle på Telenor Arena.
NYHET: P77 fra Askeladden skal vises under Sjøen for alle på Telenor Arena.

Askeladden utvider P-serien

Askeladden har hatt suksess med sine pilothouse-modeller. Nå utvides P-serien med enda en modell. Med innenbords diesel.

Publisert Sist oppdatert

-P77 er en naturlig videreutvikling av våre P-båter og et svar på markedets ønsker. I dag er P-serien Askeladdens mest solgte båter, noe som viser at det alltid er marked for innovasjon og nye båtkonsepter, sier markedssjef i Askeladden, Leif Bergaas, i en pressemelding.

Det begynte med modellen P66, før denne ble utvidet til en mer familievennlig båt med køyeplass til fire. Denne fikk navnet P66 Weekend (video og test). Både P66 og Weekend hadde utenbordsmotor. I 2011 kom oppfølgeren Askeladden P80, i to versjoner, med enten innen- eller utenbordsmotor.

Nå tas konseptet enda et hakk videre, med den nye P77 Weekend. Denne har den klassiske motorinstallasjonen med Yanmar diesel, propelltunnel og ror. 

-Dette gir en særdeles driftssikker og ikke minst drivstoffvennlig motorisering som mange sverger til, hevder Askeladden.

Med 145 dieselhester klarer båten 25 knop, noe som er tilstrekkelig for mange båtbrukere. Med sluregir som tilvalg kan man også finne fin dorgefart, dersom fiske er et viktig bruksområde.

Med V-gir kan motorkassen flyttes helt akter, noe som gir bra med arbeidsplass på akterdekket. Legg merke til de solide passasje
Med V-gir kan motorkassen flyttes helt akter, noe som gir bra med arbeidsplass på akterdekket. Legg merke til de solide passasje

Større akterdekk

Ved hjelp av V-gir har det blitt mulig å plassere motorkassen helt akter. Dermed får båten et vesentlig større akterdekk en P-modellene med utenbordsmotor.

Foruten den nye motorløsningen minner båten mye om de foregående modellene i P-serien. Også i nye P77 er det blitt plass til bysse, spiseplass, overnatting og separat toalett. Fra ekstrautstyrslista kan man velge baugpropell, ankervinsj, garnløfter og dieselvarmer. Sistnevnte ekstrautstyr bør alle som kjøper lukket båt koste på seg.

Nyheten presenteres under båtmessa Sjøen for alle, som i år arrangeres i Telenor Arena.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 7.70

Bredde (meter): 2.50

Vekt (kg): 2100

Drivstoff (liter): 180

Max. antall personer: 7

Opplysninger: www.askeladden.no