BEKKJARVIK: Ble kåret til Årets gjestehavn 2015.
BEKKJARVIK: Ble kåret til Årets gjestehavn 2015.

Nå er det opp til deg!

Hvert år stemmer det norske båtfolket frem sin favoritthavn. Det er igjen klart for kåring av Årets Gjestehavn i Båtmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år stemmer det norske båtfolket frem sin favoritthavn. Det er igjen klart for kåring av Årets Gjestehavn i Båtmagasinet.  Hvem fortjener Båtmagasinets vaiende flagg i år? Basert på innkomne forslag og antall stemmer innstiller Båtmagasinets jury seks havner som går til finalerunden.

Juryen består av Båtmagasinets redaksjon og legger først og fremst antall stemmer til grunn, men havnen må oppfylle en del kriterier for å gå helt til topps.

Slik går du frem:

Du sender kodeordet HAVN på SMS til 1901, etterfulgt av nummeret på havnen du ønsker å stemme på. Alle som stemmer er med i trekningen av fem vanntette Båtmagasin-bager. 

Siste frist for å avgi stemme er 25. oktober.

Vi har nominert seks kandidater som er med i finalerunden. Nå er det opp til deg å stemme frem en vinner.


MANDAL: Mandal Gjestehavn ligger sentralt plassert i forhold til byens fasiliteter. Servicebygget har dusj, toaletter og vaskemaskiner. Sjøsanden, som gjerne betegnes som Norges flotteste sandstrand, er nærmere 1 km lang og i gåavstand fra gjestehavna. Mandal har flere gallerier og muséer. Spesielt må nevnes landstedet til Lord Salvesen på Risøbank (Furulunden) som brukes som galleri og kafé i sommersesongen. En annen spesiell attraksjon er ullvarefabrikken på Sjølingstad.

Stemme: Send kodeordet HAVN 1 til 1901


SKJÆRHALDEN: Gjestehavnen på Skjærhalden ligger strategisk plassert ytterst i Oslofjorden. Skjærhalden, med sine butikker, restauranter og vinmonopol er en fin plass å søke ly når det blåser som verst. Gjestehavnen har plass til 140 båter. Mye har skjedd med organisering og service og havnen har de kvaliteter en gjestehavn bør ha. Havneverter anviser plass og tar vennlig imot. Det er stort sett alltid en havnevert på bryggene som svarer på spørsmål og vennlig hjelper til.

Stemme: Send kodeordet HAVN 2 til 1901


STAVERN: Stavern gjestehavn er igjen blant de nominerte. Mye positivt har skjedd i Stavern de siste årene. Båtfolket føler seg velkommen til en sjarmerende by, som tilbyr gode og varierte opplevelser. Havna ytterst i Larviks­fjorden har fått en særdeles serviceinnstilt havnevert. Gjestehavnen er godt tilrettelagt for båtfolket, med alle tilbud i eget servicebygg. På Jacobsens brygge, ved Redningsselskapets base, er det bunkring. I havneområdet er det tømmestasjon for septik.

Stemme: Send kodeordet HAVN 3 til 1901


GRIMSTAD: Grimstad kommune har gjennom mange år satset aktivt på båtturisme og har målrettet lagt forholdene til rette i havna med solide brygger og gode fortøyningsfester. Derfor har den blitt «storbåtfolkets» foretrukne havn på Sørlandet. Men også de med mer moderate farkoster trives i havna, som er full nesten hele sommeren. Dyktige havneverter som lar en reservere plass, rent serviceanlegg og kort avstand til alle servicetilbud i byen, bidrar til gjestehavnas popularitet.  

Stemme: Send kodeordet HAVN 4 til 1901


RISØR GJESTEHAVN: Risør har en indre og en ytre havn. Den indre havna har begrenset med plasser, men utlagte fortøyningsbøyer. Den ytre gjestehavna utenfor Stranden Restaurant og Service har mange bryggemeter med solide betongbrygger. På Stranden tilbys det frokost, lunsj og middag gjennom sesongen, og her er også toalettfasilitetene. Risør er Nordens svar på italienske Portofino, og havna ligger i hjertet av den idylliske sørlandsbyen. 

Stemme: Send kodeordet HAVN 5 til 1901


KNUTHOLMEN, KALVÅG: Et av kystens mest populære steder for båtfolket er Kalvåg i Bremanger. Knutholmen er hjertet i havna, med flotte fasciliteter, meget god restau­rant og brygge med god kapasitet. Vertskapet på Knutholmen serverer frokost hver morgen, sørger for ro i havna og er ytterst serviceinnstilt og løsningsorientert. Idylliske Kalvåg ligger strategisk til i leia mellom Måløy og Florø.

Stemme: Send kodeordet HAVN 6 til 1901

 

Powered by Labrador CMS