Prøvekjørt: AMT 200 DC

Mye båt

AMT har utviklet fem helt nye båter på halvt år. Den finske produsenten har bygget 25.000 båter for andre, og tydeligvis lært noe av det. Flaggskipet 200 DC er nemlig en enkel og forutsigbar daycruiser med praktisk innredning, mye utstyr og få lyter.

Publisert Sist oppdatert

Med brask og bram lanserte AMT-sjef Aimo Mustonen og norsk importør Kellox AS fem flunkende nye båter fra 17 til 20 fot på Sjøen for Alle i mars. Båtene er utviklet fra ingenting på rekordtid. Mustonen satte selv i gang med konstruksjonsjobben i august i fjor. Pluggene ble prøvekjørt sent på høsten, og de første båtene ble vist fram i februar. Men så er Mustonen og AMT ingen novise på dette området. AMT - Advanced Marine Technology - har gjennom nesten 20 år bygget 25.000 båter for Yamarin, og har nok lært et og annet om hvordan skjærgårdsjeeper og daycruisere skal lages.
20-foteren AMT 200 DC er foreløpig flaggskipet i serien. Vi har prøvekjørt det første eksemplaret i norsk vann, og en av de aller første båtene fra fabrikken. AMT har dyttet mye båt oppi det 20 fot lange skroget. I markedsføringen er det gjort til et hovedpoeng at alle AMT-båter leveres "komplette", med utstyr som reservekanne, fortøyningsliner, dregg med line, fendere og båtshake inkludert i prisen.

Forpigg

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER