Båten min: Alicraft

SØLV: Inspirert av Riva, valgte Sundt å lakkere båten i sølv.
SØLV: Inspirert av Riva, valgte Sundt å lakkere båten i sølv.

Bygde med hjelp av Google

Femten år har det tatt Øyvind Sundt i Arendal å bygge båten han sjøsatte i mai. 41-foteren basert på Alicraft 35 Norstar ble en ekstrem tålmodighetsprøve for rørleggeren, som har gjort det aller meste selv, alene – og ved god hjelp av Google...

Publisert

– Jeg er ingen båtmann, og den forrige båten jeg hadde var en ti fots With-jolle. Da jeg begynte for femten år siden visste jeg ingenting om båtbygging, men jeg finner alltid ut av ting, sier Øyvind Sundt.

Vi sitter på brygga et par meter fra båten som er blitt hans livsverk. Fra 2004 til 2020 har han lagt ned tusenvis av timer og store deler av lønna i båtprosjektet. Han har vært lei mange ganger, og i to perioder holdt han seg borte fra båten i ett år av gangen. Det skinner igjennom at Sundt har blandete følelser: Stolthet over det han har fått til, men også melankoli fordi han har bestemt seg for å selge den.

– Den blir for stor for meg, og steget fra en ti-fots jolle til denne er litt voldsomt. Det går greit å håndtere den, men jeg har ikke blitt komfortabel med størrelsen, forteller han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS