Aksjonen fortsetter: <br>- Politiet fjernet fire fra lekter

Fire aktivister fra Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden ble tirsdag kveld fjernet av politiet etter at de hadde lenket seg fast i  lekteren som skulle frakte slammet til dumpingplassen. 

Publisert


Tirsdag startet arbeidet med å dumpe forurenset slam  fra det indre havnebassenget i Oslofjorden på dypt vann ved Malmøykalven.

Aksjonister fra Stopp Giftdumpingen var ute ved lekteren i hele går, og ved 18-tiden tirsdag kveld klarte fire aksjonister å komme seg om bord i lekteren. To av dem lenket seg fast, og klarte slik å stanse dumpingen. Aksjonistene var lenket fast helt til politiet kom og fjernet dem klokken 20.00. Aksjonistene oppgir at stemningen mellom dem og politiet var gemyttelig, og at ingen av dem ble ilagt bøter eller forelegg. De ansatte om bord i lekteren ble etter hvert temmelig leie av aksjonen, og irritasjonen vokste frem til politiet ankom.

Mange involverte

- Aksjonistene har hjelm, redningsvest, flytedrakter og kjettinger. To av dem har lenket seg fast, og dermed er dumpingen stanset av hensyn til sikkerheten, fortalte mangeåring miljøverner og tilhenger av folkeaksjonen, Rune Håland, til TV 2 Nettavisen ved 18-30-tiden. Han var da om bord i en seilbåt tett ved lekteren.

En rekke aksjonister befant seg ved lekteren tirsdag kveld. Flere båter bistod aksjonen.

- Galskapen er i gang, sa Knut Christian Hallan i Stopp Giftdumpingen til TV 2 Nettavisen da lekteren ble bordet.

- En tøff dag

Mens Hallan ble intervjuet, stod flere aksjonister og hengte opp bannere på lekteren, mens tre aksjonister kom seg om bord i fraktlekteren ved siden av.

- Vi skal være her så lenge vi må. Dette har vært en tøff dag, men vi gir oss ikke. Dette skal vi klare, sier Hallan.

Innbitt aksjonsinnsats til tross; Oslo Havn nekter å bøye seg for aksjonistenes krav, og dumpingen av avfall vil fortsette. 

Alle fotos: Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden

Powered by Labrador CMS